Horoscop  Pe 20 noiembrie s-au născut Benoit Mandelbrot, Robert F. Kennedy, Selma Lagerlof, Alistair Cooke, Aleksei Batalov, Bo Derek, Maia Pliseţkaia, Dinu Pillat, Mihai Beniuc, Grigore Ilisei, Tudor Postolache.

Pe 20 noiembrie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Grigore Decapolitul, Dasie, Proclu. Este Înainteprăznuirea intrării în Biserică a Maicii Domnului. Post.

Horoscop Tradiţional, pe 20 noiembrie, în „Kalendar”, este Ajunul Ovidenii, sau Vovidenii. Iarăşi trei zile de sărbătoare de tip dacic, centrate pe ziua de mâine, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

 

„Tot într-o zi de Ovidenii s-a născut Domnul Hristos. Deci zic că cerul se deschide şi vitele vorbesc. În seara de Ovidenii se noroceşte anul ce va să vie. Dacă pe cer sunt stele şi e senin, frumos, anul va fi rău, iar dacă va fi ninsoare, lapoviţă, un ger sec, sau promoroacă, anul va fi bun.  Se pune într-o strachină apă la privegheat. De strachină se lipeşte o lumânare aprinsă. De cu seară oamenii fac o sută de mătănii, la mizul nopţii altă sută şi în zorii zilei alta. Această apă privegheată este de mare ajutor, pentru sănătatea trupului şi pentru adăpost împotriva răutăţii omeneşti.” (Pamfile, Olteanu)

 

Horoscop   În această noapte pot fi văzute flăcările albastre ale banilor îngropaţi. (Chicet, Speranția)

 

O sărbătoare veche, importantă, tot de trei zile, geto-dacică, care pregătea Anul Nou dacic.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți Anne, fata lui Andre Barbault a câștigat Dimineața Astrologilor! O să vă povestesc altădată ce și cum, dar…

Horoscop  Acum mai bine de douăzeci de ani am trimis în Franța, lui Andre Barbault, prin poştă, un studiu asupra catrenului numărul 21 din a VI-a Centurie a lui Nostradamus. Iată despre ce este vorba:

 

“Quand ceux de polle artiq unis ensemble,

En Orient grand effrayeur & crainte,

Esleu nouveau, soustenu le grand tremble,

Rhodes, Bisance de sang Barbare taincte.”

 

Horoscop   Din nefericire, nu mai ştiu unde este copia scrisorii și nu mai îmi amintesc exact tot ceea ce am scris. Poate să fie în Bucureşti, poate în Virginia, poate în Prahova. Undeva printre cele 50.000 de cărţi şi dosare. Ceea ce îmi amintesc, cu siguranţă, este că făceam o speculaţie asupra teoriei, nouă pe atunci, a “rogue state”. “Esleu nouveau” îi dădeam semnificaţia de stat nou, rebel, “rogue state”.

 

„Istoria este tragică. Dar viitorul?  Statele Unite, şi lumea, în general, par că nu mai sunt ameninţate de pericole imediate.   Ca să apărăm libertatea, democraţia şi civilizaţia trebuie, însă,  să ne pregătim de acum pentru provocările de peste douăzeci de ani.  Secolul XX a avut o strategie bipolară.  Secolul XXI va fi mult mai complex prin apariţa factorului inamicului aleator,  a “rogue state”!”. Spunea, în 1989, Collin Powell, reluînd o teorie dragă celor de la Harvard.

 

Şi iată că ceea ce a prevăzut Nostradamus şi cei de la Harvard, s-a întâmplat!

 

Horoscop Daesh, „rogue state”, a declarat război lumii civilizate. Ca Daesh să fie înecat într-o mare de sânge barbar şi Orientului să-i fie teamă şi teroare, trebuie ca Puterile Polului Artic să se unească, spune catrenul lui Nostradamus. Îmi amintesc că speculam că Puterile Nordului Artic sunt cele care ating Cercul Polar, din punct de vedere astrologic. Poate şi geografic, politic şi militar. Şi care sunt acele „puteri”? Uniunea Europeană, Federaţia Rusă şi Statele Unite ale Americii. Unii dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi o să obiectaţi că SUA nu atinge Cercul Polar. Cute, but wrong! Aţi chiulit la geografie! Statele Unite ating Cercul Polar prin statul Alaska!

 

Spuneam, altă dată, că Michael de Notre Dame, Nostradamus, a scris Centuriile la ameninţarea Marelui Inspector Inchizitor, ca să fie dovda că practică astrologia creștină a papei Urban și a cardinalului Pierre d’Ailly. De fapt, doctorul francez se concentra, când scria, când făcea profeții, îşi aduna gândurile uitându-se în apa dintr-un pocal de argint. Cine ştie, poate a avut nişte „flash-uri”, nişte viziuni ale viitorului. Necuprinse sunt posibilităţile minţii umane şi încurcate sunt Căile Domnului!

 

 

Horoscop  Că tot am deschis vorba despre astrologie. Îmi dau seama că aveți o imagine deformată despre astrologie, făcută de media. Mai ales în România unde se reușește performanța compromiterii și aruncării în derizoriu a absolut orice de la capitalism la masonerie, de la democrație la… astrologie.

Horoscop   Oricine poate să scrie orice despre astrologie. Îmi spunea o prietenă de corespondență, implicată în presă, că a observat o greșeală la un horoscop. A semnalat editorului, care a ridicat din umeri: ”lasă așa, oricum, nu contează!”  Și altcineva îmi semnalează că la nu-știu-ce revistă pentru femei, horoscopul îl face specialista în rețete culinare. Bucătăreasa. A citit ea odată o revistă și i-a plăcut astrologia.

Dragii mei lupi, padawani și hobbiți poate că în lumea asta în care domnește minciuna, impostura și manipularea par ridicol și anacronic. Dar, ce ziceți de Nibiru? O invenție a escrocului Zecharia Sitchin, întrecut doar de Erich Deniken, dar măcar cel de al doilea a facut pușcărie. Ceea ce nu i-a impiedicat pe cei doi impostori să strângă averi importante. Sunt mulți proști de înșelat pe lumea asta. Și eu i-am cumpărat carțile lui Daniken, la început, am spus mereu că uneori sunt proooost de bubui.

Horoscop   Pe langă aspectul oneros, material, banii, mai există un aspect. Guvernele, serviciile secrete, doresc un nivel ridicat de frică, de teamă nedefinită în rândul populației. De ce să mai ies la demonstrație contra guvernului, de ce să mai fac grevă, că, oricum, vine Nibiru și se sfârșește lumea, nu? Sau amenințarea cu cutremure, incendii, accidente, epidemii, extratereștrii, cicloane, tsunami, etc etc.   Așa că astfel de ”fake news” grotești sunt mereu prezente, pentru că sunt promovate și de ofițerii sub acoperire din presă, frica păzește pepenii!

 

Aş avea multe să vă mai spun, dar timpul nu îmi ajunge, am o problemă de rezolvat în pustnicia mea, mai complicată decât fractalii lui Mandelbrot, matematicianul americano-franco-polonez pe care-l pomenim astăzi. Vedeți solitudinea și sărăcia dă dimensiuni titanice unui fapt mărunt, altfel. Da, sunt sărac, pentru că nu am furat, cu toate că am muncit o viață, dar nimeni nu se îmbogățește numai din muncă, de aceea nu pot să vă dăruiesc decât sfaturile mele, experiența mea, amintirile și poveștile mele… mâine, mereu mâine, sperând din tot sufletul că este o nouă zi, o altă zi!

 

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

horoscop

 

BERBEC  Astăzi este necesar să lămurești aspectele juridice, detaliile contractuale de muncă şi cele legale ale posesiunilor tale. Fii prudent în tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. Rezervă, în zona sau domeniul în care ai decizie, ziua numai activităţilor de rutină. În ceea ce priveşte relaţiile sentimentale astăzi, luni, ai nevoie mai mult decât oricând, sigur, în săptămâna aceasta, de sprijinul partenerului(ei). Eşti într-o perioadă sensibilă şi de aceea trebuie să te bazezi pe oamenii pe care îi iubeşti.

 

horoscop

 

  

TAUR   Nu pune căruţa înaintea boilor, ai răbdare, nu te repezi! O veste primită spre sfârşitul zilei te face să speri, dar aşteaptă confirmarea! Totuşi, stelele spun că s-ar putea să ai noroc! Viziunea, filosofia ta de viaţă, conservatoare adesea, doar eşti un semn de pământ, este astăzi apreciată atât la birou, la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, fie acasă. Oamenii au din ce in ce mai multă nevoie de lucruri şi idei concrete, stabile, de repere fixe pe care să se sprijine în haosul acesta, în entropia care ne înconjoară.

 

horoscop

 

 

GEMENI    Poziţia lui Mercur, în Săgetător, indică să dai atenţie preciziei comunicării, în toate domeniile. Astăzi propriile idei pot să-ţi fie de folos, trebuie, doar, să le exprimi cu claritate! Rigoarea logică şi tenacitatea de care rareori dai dovadă, totuşi, astăzi, te ajută să convingi. Dinamica procesului pe care îl desfăşori te poate scoate uşor din domeniile în care eşti stăpân. Evită să derapezi, să o iei pe arătură, ca să nu fi ridicol. Seara, dă curs comodităţii şi dorintei de confort, relaxeaza-te puţin, pentru că ai o perioada viitoare puţin comoda, este doar luni.

 

horoscop

 

RAC   Aspectele Lunii, în creștere îţi întăresc voinţa şi îţi dau idei bune. Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile materiale cât şi sentimentele, fă-ţi un plan pragmatic, viitorul dă buzna peste tine! Mănâncă sănătos, mănâncă natural – nu uita de miere, iaurt şi nuci și semințe – cele trei coloane, cei trei stâlpi, ai vieţii sănătoase şi lungi, în perioada de iarnă, după cum se spune în Tibet. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure.

 

horoscop  

 

 

LEU  Zi indicată pentru cumpărături sau achiziţii minore. Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat, pe fondul unui Soare, patronul tău, aspectat complex în ultimile grade din Scorpion. Seară plăcută! Stelele spun că variaţiile bruşte de presiune, temperatură şi umiditate sunt duşmanii tăi cei mai mari. După tine însuţi, bineînţeles, care fumezi cam mult şi nu te odihneşti suficient – ba, în ultimul timp te şi enervezi aiurea. Inima, da, inima… Gata cu imprudenţele! Fii conservator în idei şi reţinut în exprimare. Atenţie la regimul alimentar şi redu numărul de ţigarete.

 

horoscop

 

 

FECIOARĂ  Sunt aspecte favorabile și ca urmare a eforturilor trecute, ai o zi bună. O zi plăcută şi optimistă, cu unele veşti bune din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor şi familiei. Trebuie să fii liniştit şi calm cu toate că stelele şi mai ales Luna, în creștere, te împung ca să-ţi mărească stresul cotidian. Principiile negative trebuie arse, consumate. Sala, sauna, masaje, dar şi ceaiuri liniştitoare (tei şi sunătoare, neapărat plante din România). Ei bine, merge și Darjeeling, verde, negru dimineața, doar este ceaiul ceaiurilor!

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Astăzi fă-ţi o imagine care să corespundă preferinţelor anturajului. Ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur! Dar, la fel de important este să te simți bine, să nu faci pe victima.  Este un timp excelent să demonstrezi că banul nu conteză când este vorba să te simţi bine – să te duci la sală, la sauna, să faci masaj cu ulei de cocos, să dansezi la lumina lumânărilor şi să mănânci bine, dar nu mult.

 

horoscop

 

SCORPION   Astăzi, zi de austeritate, încearcă să nu scoaţi niciun ban din buzunar. Cheltuielile făcute poţi să le treci direct la pagube. Limitează-te la activităţile obişnuite, nu ieşi din rutina ta! Limitează-te la activităţile obişnuite, nu ieşi din rutina ta! Evită băncile. Astăzi, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute. Aspecte profitabile, mai ales în domeniul relaţiilor umane. Foloseşte în mod creator o veste sau o informaţie de la prieteni sau din presă, care, pe termen lung, îţi poate aduce oarece profit.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Reuşeşti să te strecori printre problemele cotidiene! Chiar, mai mult, reuşeşti să convingi unele persoane, potenţial ostile, prin argumente şi un dialog din care nu lipseşte umorul! Ascultă şi ia aminte. Fii precis, concis şi eficient. Evită discuţiile cu anturajul apropiat despre viitor. Nu uita că viitorul şi trecutul sunt categorii filosofice – trăim tot timpul în prezent. Atenţie la o posibilă dispută în familie, sau în anturaj, cu partenerii sau colegii. Nimic neplăcut, însă, simple opinii.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Aspectele îţi dau câştig de cauză, ai o zi bună. Atât în domeniul sentimentelor, cât şi în carieră, profesie, meserie, ba şi la bani. Totuşi, nu exagera, că nicio minune nu durează mult! Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, pe seară, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul pustiului să-ţi vindece rănile sufleteşti. Cele două tendinţe sunt în echilibru dinamic şi de aceea probabil că vei trece succesiv prin stări similare cu cele descrise. Pe total, însă, o zi bună de luni.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Fii mai ordonat, cu lucrurile şi mai ales cu sentimentele! Astăzi, sinergia planetelor te avantajează în dragoste şi relaţiile sociale, dar este mai puţin favorabilă la bani şi carieră. Confiscat de toate aceste acte reflexe zilnice ai uitat tocmai de tine… Ai impresia că ceea ce faci tu hotărăşti? Oare? Nu eşti cumva marioneta momentului? Nu faci cumva ceea ce trebuie să faci? Ai uitat de tine, dragă prietene şi stelele sancţioneză acest lucru. Acum, că ţi-am adus aminte că exişti poţi începe cu adevărat să trăieşti din plin. Succes!

 

horoscop

 

PEŞTI    Eşti în formă bună, dar trebuie să eviţi excesele, în special efortul fizic. Ceva se întamplă în anturajul tău, dar tu vezi-ți de treaba ta zilnică, dar fii gata, dacă ți se cere ajutorul. Toată perioada, toată ziua, stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică. Nu te lua imediat după semnalele de pe piaţă: “proştii crede, bolşevicii, sau, după caz, burghezii, verifică”! Ceva-ceva te irită ca un taco prea condimentat! Familia, prietenii, anturajul… Parcă se ascunde ceva de tine! Ia pune-te pe treabă, domnule Hercule Poirot! Foloseşte-ţi micile celule gri, pardon, roz!

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: