Evenimentul Zilei > Horoscop > ”Am citit cărți!” – a răspuns Elon Musk. Cosmin Ionuț Lazăr este câștigătorul din România. Horoscop
”Am citit cărți!” – a răspuns Elon Musk. Cosmin Ionuț Lazăr este câștigătorul din România. Horoscop

”Am citit cărți!” – a răspuns Elon Musk. Cosmin Ionuț Lazăr este câștigătorul din România. Horoscop

Horoscop Domnul Vlad Marina, un vechi prieten de corespondență, cu care împărtășesc aceleași valori, de exemplu, îmi trimite un articol despre Elon Musk. O adaptare după Bussines Insider. O să citez doar o frază: Când este întrebat cum a învățat să construiască rachete, Elon Musk are un răspuns scurt: „am citit cărți!” Un răspuns genial, comentează domnul Vlad Marina.

10,11 februarie

 

Horoscop Pe 10 februarie s-au născut Berthold Brecht, Boris Pasternak, Mark Spitz, Robert Wagner, Victor Rebenciuc, Maria Butaciu, Anton Holban, Mihai Duţescu. Pe 11 februarie s-au născut Thomas Alva Edison, Burt Reynolds, Leslie Nielsen, Sheryl Crow, Traian Filip.

 

O notă specială pentru marele actor Victor Rebenciuc. Împlineşte 85 de ani, o cifră rotundă! Să-i spunem, din toată inima: La Mulţi Ani! Sunt tare curios, dacă ar mai fi să apară la TVR, oare câte suluri de hârtie igienica ar aduce badea Victor? O sută, o mie, un camion? La lovitura de stat a adus un singur sul, dar mizeria umană de acum este infinit mai mare!

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox pe 10 februarie sunt Sf. Sfinţit Mc. Haralambie şi Sf. Valentina. Pomenirea morților. Moșii de iarnă. În calendarul creştin-ortodox pe 11 februarie sunt Sf. Sfinţit Mc. Vlasie, episcopul Sevastiei şi Sf. Teodora, împărăteasa. Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui.

 

Horoscop  Pe 10 februarie este în "Kalendar" sărbătoare mare. Așa spune doamna Antoneta Olteanu, regina mitologiei românești – așa este! Se pare că este vorba de o veche, foarte veche sărbătoare a Morţii cum mai sunt prin America Latină. Nu ştiu dacă din fondul indo-european, sau de la romanii cei cu "braţe tari"!

 

Horoscop Stră-strămoşii noştri se rugau în această zi de 10 februarie să fie sănătoşi şi să nu moară în anul care urma să se scurgă, începea un nou ciclu agricol, pastoral, vânătoresc!

 

Peste calendarul păgân, adică ţărănesc, s-a aşternut calendarul creştin care pomeneşte pe Sfântul Sfinţit Mc. Haralambie. Sfântul este închipuit ca un schelet. El umblă cu o coasă şi seceră la omenire şi, dacă nu-i ţii ziua, îţi retează zilele cu coasa! (Th.Speranţia).

 

Cred că nu mai trebuie să menţionez că simbolistica sheletului cu coasă, ca reprezentare a Morţii, este larg răspândită printre culturile diverselor popoare. De exemplu, lama XIII din Tarotul de Marseille, Moartea, este simbolizată printr-un schelet cu o coasă.

 

Horoscop  Patron al ciumei şi al tuturor bolilor grave Sf. Haralambie este binevoitor cu oamenii. El a prins toate ciumele şi bolile de păr şi le ţine bine. Să notăm că în mod misogin, dar probabil istoric, toate belele din lume erau de gen feminin! Dar diavoliţele de boli se zbat şi se răsucesc, aşa că Sfântul mai pierde câte una în lume. Pentru că nu se poate duce după ea, doar le ţine pe celelalte belele, el fluieră într-un fel anume, după Lupul Şchiop.

 

Lupul vine şi Sfântul îi spune care boală a dat în lume. Lupul – lup, şi şchiop pe deasupra. Miroase, adulmecă, se scarpină, se uită lung, cu capul lui mare într-o parte, cheamă pe ceilalţi Filipi în ajutor, dar până la urmă, după un timp în care ”ciuma” îşi face de cap, tot prinde nevoia de boală şi o aduce înapoi la Sfântul Haralambie. Până acum Lupul Şchiop nu a dat greş niciodată. Lupul Șchiop și cu ai săi Filipi – un sistem perfect contra epidemiilor!

 

Horoscop Fiind și sâmbăta morților, Moșii de Iarnă, să ne aducem aminte de moșii și strămoșii noștri și să împărțim, după stare și putere.

 

                                                     ⃰    ⃰    ⃰

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, mulți dintre domniile voastre îmi trimiteți informații, linkuri, articole. Domnul Vlad Marina, un vechi prieten de corespondență, cu care împărtășesc aceleași valori, de exemplu, îmi trimite un articol despre Elon Musk. O adaptare după Bussines Insider. O să citez doar o frază: Când este întrebat cum a învățat să construiască rachete, Elon Musk are un răspuns scurt: „am citit cărți!  Un răspuns genial, comentează domnul Vlad Marina.

 

Tare aș dori ca mai mulți tineri din România să ia exemplul lui Elon Musk! Mulți dintre domniile voastre mă întreabă care este legătura dintre cel care scrie aceste rânduri și multimiliardarul Elon Musk. Cea dintre un ”old and wise polymath” și un ”still young space skipper” cum spune CEO SpaceX. După cum s-a trecut pe lista celor care vor ajunge, la timpul potrivit, pe Marte, este o listă de 1.100 de persoane, în ordine alfabetică. La litera ”M”, pe la sfârșit, citim: Elon Reeve Musk, căpitanul navei și inginer specializat în motoare reactive. Să nu fie șters de pe listă, este singurul care poate repara motoarele-rachetă, el le-a proiectat!

 

Pe Marte vom ajunge o mie de persoane, suta în plus este de rezervă. În orice caz vor face parte din al doilea val, care va ajunge pe Marte, de cinci mii de persoane. Invazia noastră începe! ”Mars, here I come!”

 

Horoscop Dar trebuie să-mi fac canonul față de UE și să vă informez de una, de alta. Informații pe care, de obicei, nu le găsiți în altă parte.

 

Creșterea economică s-a accelerat în România, în 2017, PIB-ul real fiind estimat să înregistreze o cifră record în perioada post-criză – 6,7% creștere. Principalul motor al creșterii a fost consumul privat, sprijinit indirect de reducerile de taxe și creșterile salariale din sectorul public și privat. După o perioadă de scădere în 2016, investițiile totale au început din nou să crească în 2017, însă într-un ritm mai lent, datorat în principal scăderii serioase a investițiilor publice pentru al doilea an la rând. Creșterea explozivă a consumului privat a determinat mărirea volumului de importuri, acest lucru făcând ca exporturile nete să acționeze ca o frână în calea creșterii PIB-ului real, în ciuda creșterii relativ puternice a exporturilor pe ansamblu. Acestea sunt principalele concluzii ale previziunilor economice intermediare de iarnă, publicate de Comisia Europeană miercuri, 7 februarie.

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, a afirmat: „Economia Europei a intrat în 2018 cu o sănătate solidă. În zona euro se înregistrează o rată de creștere care n-a mai fost atinsă de dinainte de criza financiară. Nivelul șomajului și al deficitelor continuă să scadă, iar investițiile cresc în sfârșit într-un ritm simțitor. Creșterea economică este, la rândul său, mai echilibrată decât era acum un deceniu și poate deveni mai durabilă, cu condiția să continuăm reformele structurale inteligente și politicile bugetare responsabile. Nu vom avea mereu această șansă de reformă care ni s-a oferit acum: acum este momentul să luăm deciziile ambițioase de care este nevoie pentru a consolida uniunea economică și monetară.

Horoscop Pe ansamblul Uniunii Europene, ratele de creștere pentru UE și pentru zona euro au depășit estimările formulate anul trecut, continuându-se tranziția de la redresarea economică, la expansiune. Se estimează că economiile din UE și din zona euro au crescut cu 2,4% în 2017, cel mai rapid ritm de creștere din ultimul deceniu. De asemenea, se estimează că aceste rezultate solide se vor menține pentru întreaga UE și pentru zona euro în 2018 cu o rată de creștere de 2,3% și respectiv de 2,0% în 2019.

Horoscop Previziunile economice europene intermediare se bazează pe o serie de ipoteze tehnice referitoare la evoluția cursurilor de schimb, a ratelor dobânzilor și a prețurilor produselor de bază, întemeiate pe informațiile disponibile până la data de 26 ianuarie 2018. În ceea ce privește celelalte date care au fost avute în vedere în scopul formulării previziunilor, s-a ținut cont de informațiile disponibile până la data de 30 ianuarie 2018.

Din acest an, Comisia Europeană va reveni la publicarea, în fiecare an, a două seturi de previziuni cuprinzătoare (în primăvară și în toamnă) și a două seturi de previziuni intermediare (în iarnă și în vară), în locul celor trei (iarnă, primăvară și toamnă) pe care le-a publicat în fiecare an începând din 2012.

Previziunile intermediare vor examina evoluția anuală și trimestrială a PIB-ului și evoluția inflației, pentru anul în curs și anii următori, pentru toate statele membre și pentru zona euro, precum și datele agregate la nivelul UE.

Horoscop Semne bune anul are, așa cum v-am anunțat! Să dea Domnul ca aceste cifre cu dinamică pozitivă să se oglindească și pe masa și în buzunarul românului, la toți românii, nu numai la cei bogați!

 

Avem un tineret minunat!” spunea, adesea, Împușcatul. Dacă și eu spun, acum, același lucru, o să mă împușcați și pe mine? Iată părerea CE! O să-i împușcați și pe ei?

Concurs Juvenes Translatores 2017-2018: Cosmin Ionuț Lazăr este câștigătorul din România.  Comisia Europeană a anunțat vineri, 2 februarie, numele celor 28 de câștigători ai concursului său anual de traducere, „Juvenes Translatores”. Câștigătorul din România este Cosmin Ionuț Lazăr, elev în clasa a XI-a la profilul științe sociale, bilingv – engleză, din cadrul Colegiului Național „Costache Negri” din Galați. 

Vă felicit pentru această performanță. Ați fost la înălțime și v-ați demonstrat talentul în toate cele 24 de limbi ale UE. Învățarea de limbi străine este o competență vitală pentru cariera și dezvoltarea voastră personală. Este fascinant să vezi atât de mulți tineri talentați. Multilingvismul ne definește ca europeni”, le-a transmis comisarul european responsabil pentru buget și resurse umane, Günther Oettinger, celor 28 de câștigători, elevi în învățământul secundar, și i-a invitat la Bruxelles, în data de 10 aprilie, pentru a le înmâna trofeele și diplomele.

Horoscop Pasionat de lectură, în general, de scris, de istorie, câștigătorul din România a ales să traducă din franceză în română, însă vorbește și engleza și a început să descopere și limbile turcă și spaniolă. „Fiecare limbă străină este specială în felul său, mai ales pentru că a cunoaște o altă limbă înseamnă a cunoaște o altă cultură[…]. Franceza nu constă doar într-un set de reguli gramaticale și într-un dicționar înțesat de termeni. Franceza este mai mult decât atât, și anume muzică, teatru, literatură, artă, istorie, iubire, eleganță, civilizație și frumos. Lista nu se încheie aici”, ne-a mărturisit Cosmin, care se consideră un umanist convins, fapt confirmat și prin participarea sa recentă la cursuri de teatru în limba franceză la „Biblioteca Franceză” din Galaţi. Profesoara care îl îndrumă în învățarea limbii franceze, dna Gina Baciu, îl descrie ca pe un elev talentat, ambiţios și perseverent, care „nu renunţă niciodată la ideile în care crede cu adevărat şi este mereu în căutare de noi lucruri pe care să le poată descoperi, învăţa şi perfecţiona […]. De aceea a obţinut premii importante la toate concursurile şi olimpiadele de limba franceză la care a participat”.

Horoscop Aflat la a 11-a ediție, concursul se bucură în continuare de mult sprijin și de interes din partea școlilor. Anul acesta, peste 3.300 de elevi din întreaga Uniune Europeană au tradus texte referitoare la aniversarea a 60 de ani de la întemeierea Uniunii Europene. Elevii au putut alege oricare dintre cele 552 de combinații posibile de două limbi oficiale ale UE. Au fost înregistrate 144 de combinații lingvistice, printre care polonă (limbă sursă) – finlandeză (limbă țintă) și cehă (limbă sursă) – greacă (limbă țintă). Toți câștigătorii – câte unul din fiecare stat membru – au ales să traducă în limba pe care o stăpânesc cel mai bine sau în limba lor maternă, așa cum procedează și traducătorii din instituțiile UE.

Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene organizează concursul „Juvenes Translatores” („tineri traducători”, în latină) în fiecare an, începând din 2007. Obiectivul urmărit este de a promova studiul limbilor străine în școli și de a le oferi elevilor posibilitatea de a înțelege ce înseamnă meseria de traducător. Concursul se adresează elevilor de liceu în vârstă de 17 ani și se desfășoară simultan în toate școlile selectate din UE. Concursul i-a inspirat și i-a încurajat pe unii participanți să studieze limbile străine și la nivel universitar pentru a deveni apoi traducători profesioniști.

Traducerea face parte integrantă din activitatea UE și a făcut obiectul celui dintâi regulament, în 1958.

Horoscop   Da, de acord cu tânărul Cosmin, mai ales în ceea ce privește limba franceză, astăzi nu foarte răspândită în România. Personal știu bine cinci limbi străine și mă descurc în alte trei. Să știți că acest lucru mi-a folosit în cele 54 de țări pe unde am călătorit și am muncit.

Miki este mai bine, i-am făcut două injecții, una cu analgezic cealaltă, cu antiinflamator, mi le-a dat bunul doctor Cristian Bobu din Vălenii de Munte, un om și un medic excepțional. Mă miram, într-o corespondență că mereu sunt înconjurat de creștini: starețul Cristian, doctorul Cristian, grădinarul Cristian…

Horoscop  Acum vă rog să mă scuzați, este târziu și trebuie să-mi fac canonul atonit și de mâncare, mâine se întoarce soția de la Bruxelles cu vești de mare mirare și să găsescă ceva pe masă…

Apoi, că nu am stare, dacă nu am dormit o noapte așa mi se întâmplă, întru în modul de veghe permanentă poate o să citesc ceva cărți, după cum spune Elon Musk, probabil ceva ce o să găsesc în bibliotecă. Am uitat să vă spun că în centrul de comandă al lansării Heavy Falcon se auzea, în surdină, dar clar, o muzică de fond. TSFH, ”El Dorado”. Este ceea ce ascult eu acum. Music Makes You Braver – nu uitați acest lucru, într-o lume făcută din armonii sublime dar și de amenințări pe măsură. Trebuie să ai ochi și urechi, inimă, ca să simți frumusețea Pământului și armonia Universului. Vă invit să simțiți, nu este greu, încercați, dacă nu astăzi, atunci mâine, pentru că este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                         ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC  Sâmbăta aceasta eşti prea încăpăţânat, după părerea celor din jur – hai să fim drepți, așa este! Dacă întâlneşti o opoziţie organizată, fii calm, nu ai altă soluţie decât să amâni ceea ce vrei să faci pentru o altă zi. Evenimente în anturaj şi veşti plăcute de departe, poate de la prieteni aflaţi în străinătate. În registrul mediu spre interesant. Nimic foarte important nu pare că se întâmplă în această perioadă! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism. Toată lumea se grăbeşte. În acest weekend este indicat să-ţi oferi un moment de respiro şi să vezi în ce parte vrei să o iei. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta.  Dar, nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi instraineaza, in loc sa atragă! Trebuie să inspiri incredere şi să asiguri pe cei din jur ca se pot baza pe tine, în orice împrejurare. Sâmbătă ai tendinţa, pentru unii supărătoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ţii la părerea ta şi să nu  faci concesii sau compromisuri nimănui. Păstrează-ţi calmul şi umorul! Duminica poţi să primeşti o veste în doi peri despre o reuniune de familie la care te aşteptai să fii invitat.

 

horoscop

 

TAUR   Conjunctura arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar relaţia este mai puţin fericită cu semnele de apă şi pământ. Nu pleca la drum lung, mai ales seara! O parte dintre nativi trebuie să dea dovadă de diplomaţie ca să evite nişte conflicte inutile, probabil cu cei din jur, cu familia. S-ar putea să ai de mediat între două persoane apropiate. Horoscopul tău arată că iţi este necesara o viata ceva mai activa, şi poti incepe cu plimbări scurte în aer curat, evitând aglomeratia, dar şi vremea capricioasă. Totuşi, atenţie la curent, ploie, lapoviţă, ceaţă şi la schimbarea bruscă de temperatură! In acest weekend faci schimbările la care te gândeai de mai mult timp, care privesc dispunerea şi ergonomia camerei tale şi de ce nu, a bucătariei, sau a livingului. Debarasează-te de toate prejudecatile şi micile frâne psihice care ţi-au frânt elanul şi nu ţi-au permis să-ti arăţi adevaratele calitaţi de organizator şi de ce nu, de arhitect amator. Eleganţa şi bunul-gust sunt elementele necesare în viaţa de zi cu zi.

 

horoscop

 

GEMENI    Sâmbătă ai o atitudine inspirată. Dar şi rebelă. Complotezi pentru obţinerea de mai multă libertate, să scapi de unele obligaţii familiale, casnice, sau de promisiunile făcute celor din jur. Cine se trezeşte foarte de dimineaţă, îi este foarte somn. Asta este toată filozofia şi ar fi bine să te cruţi, forţele şi timpul, în acest weekend pentru că urmează o săptămână densă şi obositoare. Sâmbătă urmează o veste bună urmată de o mică pierdere. Un obiect pe care-l găseşti, până la urmă. Ai mare nevoie de un sfat bun, de confirmarea unei atitudini aşa că… sună un prieten. Dupa cum spune înţeleptul, la un prieten trebuie să găseşti aprobarea faptelor tale, un pahar de apă şi un sfat bun! Duminică nu trebuie sa forţezi lamurirea unor situatii, deoarece atuul pe care te bazezi, gândirea rapidă şi uşor ironică nu te ajuta prea mult.  O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp, încearcă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea celui în cauză şi nu o descriere cît mai apropiată de realitate. Duminică seara se pare că primeşti o veste bună, care te bucură mult.

 

horoscop

 

RAC  Conjunctura astrologică te sfătuieşte să foloseşti sâmbăta aceasta, dar şi tot weekend-ul, ca să te relaxezi şi să te odihneşti. Eşti obosit şi trebuie să eviţi să devii obosit cronic! Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. In jungla asta de beton ai luptat cu abilitate ca să ajungi unde eşti, întreabă-te daca eşti dispus “să calci peste cadavre” ca să continui o traiectorie ascendenta. Sâmbătă – micile înfumurari pe care le afisezi pot fi interpretate ca un succes pe care, de fapt, nu l-ai avut. Cineva, probabil din Fecioară sau Săgetător  încearcă să te ajute, să-ţi intre în graţii. Sâmbătă seara eşti invitat, se pare, la o petrecere veselă, poate la un nativ din Vărsător, poate la o petrecerea ad-hoc. Duminică – zi de ordine şi curăţenie, sau de corespondat pe rețele!

 

horoscop

 

LEU  Mai multă atenţie! Atât în ceea ce priveşte relaţiile tale sentimentale, dar şi atenţia care trebuie s-o acorzi alimentaţiei sănătoase, meselor la ore fixe. Drumurile nu sunt avantajate. Weekend-ul pare să fie foarte liniştit, chiar monoton. Poţi folosi această zi de sâmbătă ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut, planuri pentru săptămâna viioare şi nu numai! Relațiile cu persoanele născute in semne de aer și foc sunt in acest weekend armonioase, dar nu prea grozave cu cei născuți în semne de apa și pământ. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici. Cercul tau de prieteni este destul de bun, nu te baga în cine ştie ce fiţe.

 

horoscop

 

 

FECIOARĂ  În ceea ce priveşte casa, căminul tău, ai multe lucruri nerezolvate şi proiecte amânate, dar sâmbătă ai şansa să mai rezolvi câte ceva. Totuşi, nu exagera cu activitatea, odihneşte-te! Sâmbătă, noi idei par să se contureze în cercul rudelor de sânge.  Prietenii, familia, anturajul este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, este să dai dovadă de tenacitate şi consistenţă. Horoscopul tau te sfatuiește sa ceri sfatul si sprijinul unui prieten experimentat, inainte ca ceilalti sa se prindă că nu stii să te descurci. Poate că este vorba de petrecerea de sâmbătă seara, sau de team building-ul de care esti responsabil, sau de făcut ceva prin casă, ceva de genul ăsta. În orice caz, distracţia este pe măsura dorinţei tale. Conjunctura te avertizează să-ți supraveghezi sănătatea şi regimul alimentar şi… trebuie să răreşti ţigarile!

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Stelele îţi indică să te odihneşti ca să dai răgaz organismului să se refacă. Lucrezi toată săptămâna la o „firmă-internat” care te ţine acolo toată ziua! Măcar în weekend să te relaxezi! Dimineaţă foarte dinamică, cu multă activitate în care se pot finaliza vechi dorinţe şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Şoapte pe înserat şi atmosfera ciudată de roman de dragoste desuet, te ajută să devii mai sentimental decât de obicei. Sâmbăta o poti folosi sa iei, in sfarsit, decizia aceea desteapta, curajoasa si dreapta, la care te gandesti de mai multa vreme. Nu tot ce este adevarat si drept trebuie, însă, spus in gura mare, trebuie sa dai dovada de mai multa diplomaţie şi tact in relatiile cu familia ta, cu anturajul tau. Sâmbătă seara sunt ceva petreceri la orizont, trebuie numai să alegi. Duminică, probabil, o să te trezeşti la prânz, aşa că abia dacă ai timp să pregăteşti programul de săptămâna viitoare. Pentru că în jocul acesta, care are loc într-o junglă de beton, Balanţele dezechilibrate, care nu au un plan, sunt devorate de monştrii.

 

horoscop

 

 

SCORPION Emoţional, configuraţia astrologică arată unele porniri impulsive, repede stopate de raţiune. Vorbeşte mai puţin şi ascultă mai mult, zâmbeşte – este sâmbătă şi trebuie să te relaxezi. Sâmbătă este o zi foarte bună ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. O zi activă, poate chiar prea activă pentru acest timp, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Sigur că pare o contradicţie, weekend-ul este o perioadă de pauză, dar tu te gândeşti numai la bani. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur. Simţul tău posesiv de Scorpion veninos ţinut prea mult în frâu se răzbuna sâmbătă. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Reuşită, pentru că încăpăţânarea bate logica. Duminică trebuie să faci, neapărat, ceva care îţi place mult, poate să te duci la un concert, poate o plăcintă americană cu cafea scumpă, sau pur şi simplu să stai în pat.

 

horoscop

 

 

SĂGETĂTOR   Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Atenţie la discuţiile în contradictoriu cu persoanele apropiate, cu familia. Veşti bune. Zi favorabilă călătoriilor, mai ales cele scurte. O zi interesantă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” şi împăcările în relaţiile sentimentale. Stelele spun, la fel ca un batran inţelept chinez, ca prea multă insistenţă duce la dezastru, pe cand cumpătarea aduce succesul! Mai ales în relaţiile amoroase. Vorbeşte! Ţine minte că astăzi lumea are nevoie de poveşti frumoase si vorbe fermecatoare pentru a contrabalansa climatul violent și decadent. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de departe. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Și ignifug. Duminica este zi de aranjat garderoba pentru sezonul de primăvară. Ca să vezi dacă nu trebuie să aranjezi sau să cumperi ceva.

 

horoscop

 

 

CAPRICORN   Astăzi dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut celor din jur. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-te şi încearcă să te odihneşti mai mult. Sâmbătă este o zi favorabilă schimbărilor, călătoriilor, deciziilor cu aspect financiar. Toate domeniile sunt favorizate, mai puţin cele care ţin de iluziile pe care ţi le faci în relaţiile sentimentale. In viata este ca in supermarket: ai de unde alege, dar nu găseşti ce iţi trebuie. Mai nou, se pare ca şi oferta este de proastă calitate! Daca astăzi te simți cumva zdrobit de refuzurile prietenilor și ale anturajului, în general, nu-ţi risipi inutil energia ca sa demonstrezi că ai totuşi dreptate. Configuraţiile planetare mixte şi o privire mai filozofica asupra vietii vor face ca aceast weekend să treacă repede şi fără necazuri mari. Legăturile de sânge şi de mir conteaza, restul sunt nişte străini, aşa că tot de la parinţi sau frați poţi obtine ceva bani si poate şi o vorba buna. Trebuie doar să încerci.

 

horoscop

 

 

VĂRSĂTOR   Ai ceva de sărbătorit, poate ziua ta de naştere, aşa că te-ai hotărît să pui capăt unei etape de efort. Stelele îţi îndrumă paşii, mai spre seară, spre un loc unde te poți distra foarte bine! Sâmbătă, domeniul avantajat este cel al noului. Este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini, de oameni noi. Mult entuziasm şi optimism şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile a ceea ce a mai rămas din iarnă. Care delicii, costă din ce în ce mai mult! Stelele şi conjunctura astrologica te avantajeaza duminică, protejandu-te eficace impotriva atacurilor familiei şi prietenilor care vor neapărat să te scoată la plimbare sau la nu ştiu ce festival sau concer. Tu vrei să dormi! Duminica trebuie sa eviţi asumarea de angajamente şi responsabilităţi pe termen lung, să nu faci promisiuni bombastice pe care apoi să le regreţi.

 

horoscop

 

PEŞTI   O sâmbătă liniştită. Nu amâna – fără complexe, poţi rezolva astăzi unele situaţii personale. Domeniul sentimental este bine aspectat. Vorbeşte, explică, motivează şi poţi avea succes! Nu te enerva din cauza unor nimicuri sau a unor inexactităţi de comunicare.  Fii deosebit de precis în discuţii, sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un prilej să recapeţi iniţiativa. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te poate ajuta să ieşi dintr-o încurcătură. În aceasta perioada a weekend-ului  ai ceva noroc. Asta nu înseamnă că ai să mult noroc, ai ceva. Aspectele lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite, asa ca fă un tur de telefoane pe la prieteni ca să vezi de unde sare invitaţia. Se poate să primeşti scurte veşti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Surprize plăcute şi mai puţin placute, situaţii care evolueaza spre intorsaturi neaşteptate, dar comice până la urmă, sunt deliciile weekendului.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.