Editura Evenimentul si Capital

O pildă cu trei clerici. Balanţele au proiecte personale, Peştii sunt optimişti | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 4653 Vizualizari

Pe 26 septembrie s-au născut George Gershwin, Ivan Pavlov, Olivia Newton-John, Ştefan Dobay, Dan Botta, Ion Crăciunescu, Ion M. Dumitru, Adrian Porumboiu.

HOROSCOP.

Pe 26 septembrie, în calendarul creştin ortodox, este Adormirea Sf. Apostol şi Evanghelist Ioan. Sf. Voievod Neagoe Basarab, Dreptul Ghedeon.

În "Kalendarul" tradiţional al poporului român continuă Filipii de toamnă, Berbecarii, până pe 28 septembrie. Un şir de sărbători dedicate lupilor, după cum spuneam altădată, românii au multe sărbători ale lupilor, unii istorici spun 54 de sărbători anuale legate de lupi, câte săptămâni sunt într-un an de zile. Trebuie să însemne ceva… Şi mereu v-am povestit despre lupi, despre geto-daci, ceea ce am auzit şi eu de la marii istorici ai neamului, demult, demult!

"Evenimentul Zilei" din 26 septembrie 1956 a fost că Manchester United, acasă, într-o formă pe care nu a mai atins-o de atunci, cu o galerie extaziată, bate pe formidabila Anderlecht cu nu mai puţin de 10-1 într-o rundă preliminară a Cupei Europei, cum se numea pe atunci. Nu ştiu dacă s-a mai înregistrat de atunci un astfel de scor, între două echipe de club celebre! O informaţie statistică pentru cei care sunt interesaţi de fotbal, că sunt mulţi!

Am primit enorm de multă corespondenţă. Vă mulţumesc mult pentru vorbele bune, pentru laude, dar nu ştiu când o să mai fie un cutremur, nu am calculat, nu am primit avertizare de la Mauna Kea! Mă bucur că pot să vă fiu de folos, eu, un grăunte de nisip, un nimic. În legătură cu această să vă spun o pildă.

HOROSCOP.

Trei clerici, nu se ştie dacă erau rabini, preoţi creştini, sau musulmani – aşa este politic corect - erau pe bancheta din spate al unui taxi galben din New York. Tăcere. La un moment dat unul dintre clerici spune: “Când mă gândesc la Dumnezeu, îmi dau seama că sunt un nimic!” Tăcere. Un alt cleric spune: “Dacă tu eşti un nimic, atunci eu sunt nimicul nimicului!” Tăcere. Al treilea cleric spune: “Dacă voi doi sunteţi nimicuri, atunci eu sunt mai puţin decât nimic!” Tăcere. La un moment dat, şoferul de taxi, un negru urât şi bătrân se întoarce şi spune: “Dacă voi trei sunteţi nimicuri, atunci eu nici că exist!” Cei trei clerici s-au uitat unul la altul: “Cine se mai crede şi ăsta?!”

Cu multă plăcere am primit o epistolă din Orient. Mi-a amintit de timpul când făceam parte din echipajul prinţului saudit Saad şi exploram deşerturile şi oceanele.

Să cauţi, să explorezi, să găseşti şi să nu te laşi niciodată doborât!

Epistola, scrisă de unul dintre fii lui Saad, a făcut cale lungă până la mine, dar, totuşi, a ajuns. Mă întreabă dacă nu doresc să-i dau unele sfaturi pentru o întreprindere a păcii. Tânărul saudit doreşte să strângă o echipă de tineri de mai multe naţionalităţi şi religii cu care să alcătuiască un echipaj şi să plece în descoperirea ultimilor pete albe de pe harta globului. Are bani suficienţi şi sprijinul unui canal de televiziune, gen “Discovery”. Mi-a amintit de tatăl lui, acum un arab gras şi chel, acum treizeci de ani unul dintre cei mai frumoşi tineri din Orient. De aventurile, timp de doi ani, în “Rub Al-Khali” sau pe mare, cu nemaipomenitul yacht “Red Barracuda 2”, cel cu două motoare Rolls-Royce, cel mai rapid vas care a existat vreodată în posesia unui particular, exceptând pe cele de curse.

Mai sunt destule “pete albe” pe hartă! Dar descoperirea lor este un pretext. Adevăratul teritoriu de descoperit şi cucerit este tineretul. Legăturile care se poat stabili între tineri de religii diferite. Conflictele care pot apărea şi modul lor de soluţionare.

Când zorile războiului terorizează pe toată lumea eu încă mai sper în pace. Sunt un om al păcii. De aceea am fost “decartat” după 911 şi scos din jocurile mari! Nu cred că o să-l sprijin pe tânărul saudit. Nu este vorba de faptul că nu am avut niciodată încredere în ipocrizia musulmanilor. Nu mai am timp, nu mai am chef de aşa ceva, monden, televiziune, “so social”! Dar, este fiul lui Saad şi dacă l-a crescut aşa cum ştiu eu şi am văzut la casele mari din Orient înseamnă că tânărul chiar vrea să facă ceva, să arate lumii că mai există o speranţă. Tineretul nu vrea război, în război mor şi sunt mutilaţi în primul rând tinerii. Politicienii şi generalii stau acasă şi fac afaceri cu furnituri de război. Sau, spun că în politică este ca în Afghanistan. Istoria, dintotdeauna, îmi este martoră. Războiul este o mare afacere. Pentru câţiva, foarte puţini, care îl doresc şi aţâţă prin mijloace media.

Război, război mondial, război civil, război “low cost”? Nu cumva, se răspândeşte frica, teroarea? Nu cumva, prin bufonerii se aţâţă lumea la omor? Am militat întotdeuna pentru o armată românească puternică şi bine înarmată. Acest lucru garantează pacea. Si Vis Pacem Para Bellum! Dar, politicienii, conducătorii, sunt de altă părere.

Gurile rele spun că derapările, mai ales cele belicoase, din politica şi presa românească au făcut obiectul unui raport federal. La nivelul referenţi de specialitate, de zonă, nu mai sus, nici nu merită mai multă atenţie. În principiu, americanii nu doresc ca lacheii din coloniile lor să exagereze mai mult decât este necesar, chiar cu “autocritica”. Cei care au sărit calul o să constate, în curând, de fapt, după alegeri, nemulţumirea marelui licurici. Mark Twain a spus că americanii nu pot să-şi permită să fie tot timpul proşti. Nu mult timp şi nu toţi!

Până atunci să ştiţi că mâine, în mod necesar şi fără acordul sau negaţia vreunui licurici, este, în definitiv, o altă zi!

HOROSCOP.

BERBEC Ziua e favorabilă în toate, mai puţin în domeniul sentimental. Astăzi, niciun obstacol major în perspectivă, negociază, căuta alianţe şi acceptă, dacă nu se poate altfel, mici compromisuri. Relaxează-te, tensiunea nu e productivă! În general vorbind, este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul cumpărăturilor si vizitelor pe care le poţi face. Trebuie, doar, să inspiri incredere. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut.

TAUR O posibilă schimbare. Dar, analizează bine, înainte să cârmeşti pe un nou drum. Ceea ce începi poate aduce rezultate bune, însă nu lua visurile drept realitate, promisiunile drept garanţii! Ai înteles, în sfârşit, că trebuie să depunei efort pentru a ţine pe cineva drag lângă tine. Şi nu ar trebui sa fie greu! Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, vorba câtecului şi aceasta stă scris în stele!

GEMENI Astăzi este bine să fii mai sigur pe tine, mai hotărât! Totuşi, e bine să rămâi în limitele civilizate ale politeţii şi purtării civilizate. Să fii hotărât nu înseamnă să fii mitocan! Dimineaţa este favorabilă domeniului profesional. Ai unele idei interesante. Discută despre ideile tale, fă-le cunoscute şi aplică-le repede! Ceea ce nu trebuie să faci: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, ai o problemă care necesită un gen de expertiză pe care n-o ai.

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI