Evenimentul Zilei > Sport > Horia Tecău a anunțat oficial că se retrage din tenis: ”Este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit”
Horia Tecău a anunțat oficial că se retrage din tenis: ”Este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit”

Horia Tecău a anunțat oficial că se retrage din tenis: ”Este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit”

Horia Tecău a anunțat că se retrage din viața sportivă și că pentru el tot ce a făcut în competițiile la care a participat a fost o mare realizare.

Într-un mesaj scris în limba engleză, Tecău a scris pe facebook un mesaj scurt, plin de emoție, prin care anunță că se retrage din viața sportivă.

„Sunt multe emoții care curg acum. Sunt recunoscător. Pentru experiențele avute dar și pentru tot ceea ce am trăit și pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost terenul meu de joacă, sala mea de clasă, m-a învățat să visez, să cred și să dezvolt abilități de viață în acest proces. Energia de pe terenul de tenis și a fanilor m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment pentru totdeauna. Acum, este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit și să transform toată această energie într-o formă nouă”, a scrie Horia Tecău.

A făcut o carieră uriașă la dublu

Horia Tecău s-a afirmat ca un mare jucător de tenis și a reușit să obțină rezultate importante mai ales în competițiile de dublu.

La momentul retragerii, Tecău ocupa locul 19 în clasamentul ATP la dublu. De asemenea a fost numărul 2 mondial, a câştigat 38 de trofee, dintre care trei de grand slam, Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, şi Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

Tecău a făcut o echipă formidabilă alături de Rojer, despre care se spunea că sunt un ”dream team”. Alături de Roger, sportivul român a câștigat trofeul la Turneul Campionilor, în 2015, iar cu Florin Mergea a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Din tenis, Horia Tecău a câştigat premii brute în valoare de peste 5,8 milioane de dolari.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.