Gala Tânărul Actor "HOP" s-a încheiat ieri, la Mangalia, unde concurenţii au avut ocazia de a se da în spectacol.
Tinerii absolvenţi care au participat anul acesta la Gala de la Mangalia au interpretat în concurs texte provocatoare, precum „Statistică“, de I.L. Caragiale, „Eşti un animal, Vsikovitz“, de Alessandro Boffa, sau „Hiene, himere, himene“, de Sorin Oros. Recitaluri, monologuri, aplauze Unul dintre cele mai dificile texte s-a dovedit a fi „Statistică“, de I.L. Caragiale. Pentru a ieşi din rând, majoritatea concurenţilor au ales să interpreteze personaje spectaculoase, precum prostituate sau beţivi, şi să recurgă la diverse subterfugii pentru a atrage atenţia publicului.
Una dintre cele mai apreciate interpretări ale galei a fost recitalul actorului Matei Rotaru, care a ales un text provocator: „Eşti un animal, Vsikovitz“, de Alessandro Boffa, interpretând un melc hermafrodit aflat în căutarea dragostei. Un alt moment artistic demn de menţionat a fost şi monologul tinerei Gina Gorea, care şi-a ales textul „Hiene, himere, himene“, de Sorin Oros, interpretând rolul unei actriţe care nu reuşeşte să aibă succes. Augustin Doinaş sau Freddie Mercury? Prilejuri de etalare a sexualităţii şi a atracţiei erotice au fost şi textele „Apa de Havel“ sau „Metamorfoze“, selectate pentru secţiunea Grup.
O frumoasă notă discordantă faţă de sărăcia de idei a unor exerciţii studen- ţeşti, precum „Hai să ne jucăm de-a Hamlet“ sau „Just Push Play“, a făcut spectacolul de grup „Mistreţul cu colţi de argint“, după Ştefan Augustin Doinaş. Absolvenţii de păpuşi şi marionete din Iaşi au redus textul la minimum şi au folosit Queen drept fundal sonor. Efectul a fost cel scontat: muzica s-a îmbinat perfect cu mişcarea şi expresivitatea actorilor, iar spectacolul nu a putut fi ignorat de juriu.