Editura Evenimentul si Capital

Un cuplu de homosexuali a născut cele mai puternice argumente împotriva Propagandei LGBT! Editorial de Mirel Curea

Autor: | | 7 Comentarii | 17831 Vizualizari

Deja este stabilit. În cadrul unui referendum, care se va desfășura în 6-7 octombrie, românii se vor pronunța dacă sunt sau nu de acord ca Articolul 48(1) din Constituția României să prevadă că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Cum era și de așteptat, Propaganda LGBT a început să prindă glas imediat după aflarea veștii. „Bani aruncați! Nu există niciun pericol! Codul Civil este clar în acest sens, interzice căsătoriile între persoane de același sex!” , „Oricum, nu contează ce va zice Referendumul, ci ce spune Bruxelles-ul”, sunt cele mai importante reacții la care m-am oprit, pentru că ele par a fi cele mai consistente. Doar par! Să vedem de ce!

Codul Civil prevede la articolul 277 patru chestiuni în materie: „(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex; (2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România; (3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România; (4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile”.

Curtea Constituțională(CCR) a decis însă recent că „dispozițiile art. 277 alin. (2) și alin. (4) din Codul civil sunt constituționale în măsura în care permit acordarea dreptului de ședere pe teritoriul statului român, în condițiile stipulate de dreptul european, soților - cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene și /sau cetățeni ai statelor terțe - din căsătoriile dintre persoane de același sex, încheiate sau contractate într-un stat membru al Uniunii Europene”. Adică, celor două prevederi li s-a modificat nițel interpretarea. Din multitudinea drepturilor pe care le-ar avea un cuplu normal de soți - cum nu se mai știe ce este aia „normal”, precizez: bărbat și femeie - le-a acordat celor din cuplurile formate din persoane de același sex doar dreptul de ședere pe teritoriul statului român, dar și asta, numai dacă s-au căsătorit într-un stat membru al Uniunii Europene. O decizie corectă a CCR, aș spune eu!

La această situație s-a ajuns în urma admiterii unei excepții prin conformarea la „considerentele avansate la nivelul Marii Camere a Curții de Justiție a Uniunii Europene”. Pe scurt, doi domni, doi bărbați căsătoriți în Belgia, cetățeanul român Adrian Coman şi cetățeanul american Clai Hamilton, au solicitat Consulatului României din Bruxelles transcrierea certificatului lor de căsătorie. Documentul le-ar fi fost necesar la obținerea rezidenţei de către soțul american, în ipoteza că soții ar fi dorit să se stabilească în România. Potrivit prevederilor legale românești de la acea dată, care nu recunoșteau „căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini”, Consulatul a respins solicitarea. Imediat, aceștia s-au adresat Curţii de Justiţie a Uniunii Europene(CJUE), care le-a dat satisfacție.

În baza hotărârii obținute, cuplul româno-american s-a adresat CCR, care a decis după cum am arătat mai sus. Adică, potrivit declarației președintelui CCR, Curtea a admis excepția, dar doar în sensul că „textele criticate sunt constituţionale în măsura în care se recunosc dreptul de liberă circulaţie şi la şedere pe teritoriul României”. „Nu ne-am pronunţat cu privire la recunoaşterea căsătoriei. Am recunoscut în spiritul deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”, a mai adăugat acesta. Fără discuție, acest pas, analizat în afara lanțului cauzal cu scopuri precise ale propagandei LGBT, este unul corect, pe de o parte, obligatoriu pe de alta, în condițiile în care România a cedat masiv din suveranitate în clipa aderării la UE.

Eugen Teodorovici arunca BOMBA! Ar putea fi urmatorul PRESEDINTE al Romaniei: Romania ar avea o SANSA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI