Evenimentul Zilei > International > Hollywood-ul zguduit de un nou scandal sexual. Un nume mare chemat în instanță
Hollywood-ul zguduit de un nou scandal sexual. Un nume mare chemat în instanță

Hollywood-ul zguduit de un nou scandal sexual. Un nume mare chemat în instanță

Cunoscutul actor de la Hollywood James Franco este acuzat de două femei,  că a condus o şcoală fictivă de film unde tinerele aspirante la o carieră în domeniul actoriei erau păcălite să participe dezbrăcate la audiţii sau să filmeze scene cu conţinut sexual explicit.

Tinerele au intentat joi un proces împotriva lui Franco. Actorul în vârstă de 41 de ani, nominalizat la Oscar, care face parte în prezent din distribuţia serialului „The Deuce”, este acuzat, în cadrul procesului de pe rolul Curţii Superioare din comitatul Los Angeles, de exploatarea tinerilor înscrişi la şcoala sa de actorie, în prezent desfiinţată.

Avocatul lui Franco, Michael Plonsker, a precizat într-o declaraţie că acuzaţiile nu au fost încă aduse la cunoştinţa clientului său şi că procesul este bazat pe – informaţii greşite.

„James nu doar că se va apăra prin toate mijloacele, dar va cere şi despăgubiri de la reclamante şi de la avocaţii acestora pentru intentarea acestui proces într-o încercare obscenă de a-şi face publicitate”, a mai spus Plonsker.

Procesul a fost intentat de actriţele Sarah Tither-Kaplan şi Toni Gaal, care s-au înscris la şcoala lui Franco în 2014. Cele două femei îl acuză pe actor şi pe doi asociaţi ai acestuia în cadrul şcolii şi companiei de producţie de discriminare şi hărţuire sexuală, precum şi de fraudă, printre altele.

Franco şi colegii săi „amăgeau actorii aspiranţi cu oportunităţi de angajare în film şi televiziune”, susţin reclamantele.

Studenţii acestei şcoli erau îndemnaţi să plătească 750 de dolari pentru a participa la un curs despre filmarea scenelor sexuale, pentru care trebuiau să participe la audiţii nud sau parţial nud, susţin cele două femei.

Actorul a fost protagonistul unor filme precum „127 hours”, „Spider-Man” şi „The Disaster Artist”. La gala de decernare a Globurilor de Aur din 7 ianuarie 2018, Franco a purtat o insignă a mişcării Time’s Up, care sprijină victimele hărţuirii sexuale, transmite Agerpres.