Înainte de a dezlănţui Al Doilea Război Mondial asupra lumii, Adolf Hitler era un om preocupat de artă. Atât de preocupat şi pasionat încât a încercat de două ori să intre la reputata Academie de Arte Frumoase din Viena. Profesorii i-au interzis visul de a deveni unul dintre pictorii cunoscuţi ai lumii, fiind de părere că Hitler nu era “potrivit pentru pictură”. Se întâmpla între anii 1907 şi 1908, când cel care avea să domine Germania cu doctrina lui distrugătoare, era îndrăgostit de peisajele urbane şi de culorile vii.

N-a fost să fie, astfel că Hitler a fost atras către politică, unde a cunoscut o ascensiune fulminantă: a devenit lider al Partidului Muncitoresc German Naţional-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 a fost conducător absolut (Führer) al Germaniei.

Hitler a transformat ţara într-o dictatură monopartid bazată pe ideologia totalitaristă şi autoritaristă a naţional-socialismului, iar politica sa expansionistă agresivă este considerată principala cauză a izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. De numele său sunt legate numeroase crime împotriva umanităţii, printre care punerea în aplicare a unui plan naţionalist şi rasist de exterminare în masă a evreilor şi altor „indezirabili” din Europa, dar şi lichidarea adversarilor politici din Germania.

Sursă foto: klyker.com