Editura Evenimentul si Capital

Copilul lui Hitler trăiește în Anglia? Dezvăluirea face ocolul lumii! Poveste de iubire între liderul nazist și fata unor proprietari de mine de aur

Hitler și Valkyrie
Autor: | | 17 Comentarii | 25059 Vizualizari

Giles Milton, jurnalist și scriitor britanic, dezvăluie în volumul „Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul. Din culisele istoriei”, volum tradus anul acesta și în România de Alina Popescu, la Editura Corint, episoade istorice puțin știute sau total necunoscute din cumpăna secolelor XIX-XX. Unul dintre aceste capitole deosebite îl constituie și cel dedicat legăturii dintre Adolf Hitler și englezoaica Unity Valkyrie Freeman-Mitford. Reproducem, mai jos, integral, textul alocat de Milton unei ipoteze îndrăznețe, plauzibile, extraordinare.

„Unity Mitford* era o femeie banală, cu dinţi stricaţi şi o talie nu tocmai subţire. Înfăţişarea neatrăgătoare nu o deranjase însă niciodată, deoarece ştia că are mai multe şanse să pună mâna pe bărbatul visurilor ei spunând răspicat ce gândeşte decât etalându-şi nurii.

În vara lui 1934, Unity a plecat la München cu speranţa că îşi va întâlni idolul, pe Adolf Hitler. Acesta, deşi conducător al Germaniei, era văzut destul de des în public, deoarece petrecea foarte mult timp în oraş şi mânca zilnic la aceleaşi bufete şi restaurante.

Aflând că Hitler lua adesea prânzul la Osteria Bavaria, Unity a început şi ea să frecventeze localul. Deşi a făcut tot ce i-a stat în putere ca să-i atragă atenţia, au trecut zece luni până ce Hitler a invitat-o pe tenacea englezoaică la masa lui. După numai o jumătate de oră de conversaţie, cei doi și-au dat seama că sunt suflete-pereche. „A fost cea mai frumoasă, cea mai minunată [zi] din viaţa mea”, îi scria Unity tatălui ei. „Sunt aşa de fericită, că nu m-aş supăra deloc dacă aş muri. Mi-aş spune că sunt cea mai norocoasă fată din lume. Pentru mine, el e cel mai mare bărbat al tuturor timpurilor.”

Sentimentele tinerei nu au rămas neîmpărtăşite. Hitler era mai cu seamă intrigat de al doilea ei nume, Valkyrie. În plus, a fost fascinat să afle că bunicul lui Unity tradusese din germană scrierile antisemite ale lui Houston Stewart Chamberlain*, unul dintre autorii lui preferaţi.

Hitler a început să se întâlnească tot mai des cu blonda englezoaică, spre marea iritare a iubitei lui „oficiale”, Eva Braun. „I se spune Valkiria, şi pe bună dreptate, fiindcă aşa arată, din cap până în picioare”, scria Braun, dispreţuitoare, în jurnalul ei. „Eu, amanta celui mai puternic om din Germania şi din lumea întreagă, stau aici şi aştept, în vreme ce soarele îşi trimite, batjocoritor, razele prin geamul ferestrei mele.”

Apoi, Unity a fost prezentată apropiaţilor lui Hitler. S-a înţeles foarte bine cu brutalul Julius Streicher, directorul virulentului ziar antisemit Der Stürmer. Când Unity a ţinut o diatribă rasistă la adresa evreilor, Streicher a întrebat-o dacă poate să o publice în ziarul lui. Articolul începea astfel: „Englezii nu ştiu nimic despre pericolul evreiesc. Cei mai ticăloşi dintre evreii noştri lucrează doar în culise. Ne gândim cu bucurie la ziua în care vom putea spune «Anglia pentru englezi! Afară cu evreii! Heil Hitler!»”, şi se încheia cu următoarele cuvinte: „Vă rog să-mi publicaţi numele întreg, vreau să afle toată lumea că îi urăsc pe evrei.”

Hitler a fost aşa de încântat de articolul ei, că a recompensat-o cu o svastică de aur şi o lojă privată la Olimpiada din 1936, desfăşurată la Berlin.

Unity se număra deja printre intimii Führerului, vizitându-l adesea şi exprimându-şi în mod constant admiraţia faţă de el. La rândul său, Hitler era amorezat de tânăra englezoaică. În 1938, i-a oferit acesteia un apartament în München. Unity spera să ia locul Evei Braun în inima lui.

Purtarea ei a trezit însă bănuielile serviciilor secrete britanice. Guy Liddell, şeful MI5, era îngrijorat mai cu seamă de relaţiile ei apropiate cu Hitler. Dacă tânăra se întorcea în Marea Britanie, prietenia lor i-ar fi putut aduce acuzaţia de înaltă trădare.

Jean Paler, GRAV bolnav: Medicul mi-a spus ca mor! Ce se intampla cu el in aceste momente

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI