Hillary Clinton a declarat aseară: "Trebuie să protejăm democrația americană. Ca cetățeni, este cea mai importantă sarcină. Și acum, democrația noastră este în criză".  În mesajul său, fostul candidat la funcția de președinte al SUA a criticat, de asemenea, oponenţa continuă a administrației Trump faţă de mii de copii migranți, refuzul preşedintelui de a accepta numărul de morți de la uraganul Maria din Puerto Rico și refuzul Casei Albe de a proteja alegerile americane care vor avea loc la mijlocul lunii noiembrie.

Comentariile ei au loc cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, în care democrații speră că vor putea schimba balanța puterii în una sau ambele camere ale Congresului: "Acum trebuie să facem tot ce putem pentru a ne salva democrația și pentru a vindeca corpul nostru politic".

Clinton nu este singurul democrat important care încearcă să încurajeze oamenii să se îndrepte spre urne. Recent am publicat în EVZ reacţia președintelui Barack Obama unde a îndemnat electoratul  să vină la vot în noiembrie și să voteze pentru democrați: "Putem întoarce echilibrul puterii înapoi la poporul american", a declarat Obama. "Pentru că ești singurul care poţi sancţiona  politicile proaste. Tu ești singurul control real al abuzurilor de putere, tu și votul tău. Și de aceea sunt aici", a concluzionat Obama.

Iar în faţa studenţilor Obama a spus: "Cea mai mare amenințare la adresa democrației noastre este cinismul – un cinism care i-a determinat pe prea mulți oameni să se abată de la politică și să rămână acasă în ziua alegerilor. Dacă vă implicați și sunteți angajați, și bateți la niște porți, și purtaţi discutați cu prietenii, discutați cu membrii familiei, schimbați mentalităţile și votați – atunci se întâmplă ceva puternic.

Te-ar putea interesa și: