Evenimentul Zilei > Sport > Helmuth Duckadam știe de ce i-a fost frică lui Mirel Rădoi. Motivul pentru care selecționerul va pleca de la națională
Helmuth Duckadam știe de ce i-a fost frică lui Mirel Rădoi. Motivul pentru care selecționerul va pleca de la națională

Helmuth Duckadam știe de ce i-a fost frică lui Mirel Rădoi. Motivul pentru care selecționerul va pleca de la națională

Helmuth Duckadam a explicat care a fost motivul din spatele plecării lui Mirel Rădoi de la echipa națională. România va fi condusă de un alt selecționer, dacă ajunge la baraj.

Helmuth Duckadam, fostul mare portar al echipei Steaua, a vorbit despre neașteptata plecare a lui Mirel Rădoi din funcția de selecționer al naționalei României. „Eroul de la Sevilla” crede că antrenorul a luat în calcul o ratare a calificării la Campionatul Mondial ce va fi găzduit de Qatar în anul 2022. Ceea ce i-ar fi „șifonat” serios CV-ul. Ținând cont și de faptul că România, cu Rădoi selecționer, a pierdut în play-off-ul de calificare pentru Euro 2020, în fața Islandei, scor 1-2.

Mirel Rădoi, o plecare care a pus pe jar lumea fotbalului din România. Ce crede Helmuth Duckadam

„La cum îl cunosc eu pe Mirel, nu cred că se mai întoarce. Rădoi le-a dat celor de la Federație răgaz să-și caute antrenor pentru baraj, pentru că eu sunt convins că ne vom califica.

Și o lună contează. Un antrenor, dacă vrei să-l angajezi, poate în această perioadă își găsește un contract și nu mai vine la națională.

Cât privește decizia lui Mirel, eu cred că și-a calculat-o foarte bine. Se gândește la CV-ul lui, a ratat un baraj cu Islanda și, cunoscând bine lotul echipei naționale, a realizat că avem șanse foarte mici ca să putem trece de ambele baraje care ne așteaptă. Nu ar fi fost ok pentru CV-ul lui”, a afirmat Duckadam la Digi Sport.

Cine ar fi mai potrivit pentru funcția de selecționer?

„Federația ar trebui să se gândească pentru lotul echipei mari la un antrenor cu experiență, un antrenor care să nu-și mai urmărească CV-ul, iar aici am trei exemple – Olăroiu, Hagi, Boloni. Am văzut că, în ultimii ani, chiar dacă unii se vor supăra pe mine, antrenorii tineri au plecat la prima ofertă.

Au lăsat lotul la mijloc, la final și au plecat. Ar trebui să-și schimbe și Federația atitudinea, să ofere un contract mai lung și cu obiective clare ca să nu mai bulversăm loturile naționale”, a mai precizat fostul portar.