Evenimentul Zilei > Monden > Harry și Meghan Markle sunt dați uitării. Eșec devastator: Încrederea britanicilor în Prințul Harry a scăzut cu 50%
Harry și Meghan Markle sunt dați uitării. Eșec devastator: Încrederea britanicilor în Prințul Harry a scăzut cu 50%

Harry și Meghan Markle sunt dați uitării. Eșec devastator: Încrederea britanicilor în Prințul Harry a scăzut cu 50%

Prințul Harry se află pus într-o situație asemănătoare cu cea a tatălui său, doar că mai gravă. Soțul celebrei Meghan Markle se confruntă cu un nivel de popularitate extrem de scăzut în rândul britanicilor. Harry are parte de o susținere mult mai mică decât cea din anii 1990 a Prințului Charles, care și-a dezmăgit cetățenii după ce s-a aventurat într-o relație extraconjugală cu Camilla Parker.

Un sondaj publicat pe Twitter de corespondentul regal Jack Royston arată o scădere semnificativă a popularității pentru cuplul Harry și Meghan Markle. Cota de popularitate în cazul acestora a scăzut mai mult decât a Prințului Charles, după ce, în anii 1990 s-a descoperit că avea o relație cu Camilla Parker Bowles.

Așa tată, așa fiu. Harry urmează eșecul Prințului Charles

Britanicii nu-l mai sprijină pe Prințul Harry. Dacă tatăl său, Prințul Charles, s-a confruntat cu aceeași problemă după ce locuitorii din Marea Britanie au fost puși în fața aventurii și a divorțului său de Prințesa Diana, situația în cazul Prințului Harry e mai gravă.

După ce Prințul Charles și-a dezamăgit cetățenii, popularitatea acestuia a scăzut cu 40 de puncte în sondajele de opinie care analizau cât de bun ar fi regele. În principiu, la eșecul raportat din sondaje a contribuit aventura lui Charles cu Camilla. În anul 1992, Andrew Morton a dezvăluit într-o carte redactată relația dintre cei doi.

De altfel, Prințesa Diana a menționat și ea aventura soțului său. „Ei bine, eram trei în această căsnicie, așa că era cam aglomerat”, a spus Prințesa Diana.

Datele companiei de sondaje Ipsos Mori, din anul 1996, au arătat că doar 41% dintre britanici credeau că Prințul de Wales ar fi un rege bun. Din nefericire, audiența Prințului Harry cunoaște o traiectorie asemănătoare.

Prințul Harry și Meghan Markle sunt dați uitării. Ce părere au britanicii despre Ducii de Sussex

Din luna ianuarie a anului 2020, de când cuplul de Sussex a părăsit Familia Regală din Marea Britanie, sprijinul populației a scăzut semnificativ. În anul 2017, prințul Harry și Meghan au avut parte de o susținere de 81% din partea publicului britanic.

Potrivit datelor Ipsos Mori, însă, în prezent, sprijinul prințului Harry a scăzut cu 50%. În ceea ce o privește pe Meghan Markle, susținerea britanicilor a scăzut la 32%, de la 55%, cât arătau procentele în luna octombrie a anului 2019.

Sprijinul public al prințului Harry este mai mic decât ratingul acordat prințului Charles în anii 1990. Opinia publică spune că scăderea procentelor poate să aibă legătură cu interviul oferit lui Oprah în luna martie. Cuplul a aruncat, atunci, o serie de „bombe” referitoare la Familia Regală, notează Daily Express. Interviul a fost difuzat în timp ce prințul Philip se afla internat într-o unitate medicală din cauza problemelor de sănătate.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: