Vorbind cu actorul american Dax Shepard în podcast-ul Armchair Expert, prințul Harry  a mărturisit despre copilăria sa, despre viața petrecută în cadrul familiei regale, dar și despre educația pe care a primit-o de la tatăl său.
În interviu Harry a făcut noi dezvălui despre tot ceea ce i s-a întâmplat în interiorul familiei făcând dezvăluiri dureroase cu privire la trăirile sale alături de Familia Regală.

El i-a criticat pe părinții prințului Charles

Harry a spus despre tatăl său: „Nu este vinovat. Nu cred că ar trebui să dăm vină pe cineva anume, dar, cu siguranță, dacă eu am suferit o formă de durere, poate că și tatăl meu sau părinții mei au suferit. O să mă asigur că voi întrerupe acest ciclu. Este foarte mult durere genetică care se transmite, iar părinții ar trebui să se gândească: Știi ce, asta mi-a întâmplat și mie, dar o să mă asigur că nu ți se va întâmpla și ție”, a spus ducele.

„Și bine, iată-mă, mi-am mutat întreaga familie în SUA, acesta nu era planul, dar uneori iei decizii și îți pui familia pe primul loc, îți pui sănătatea mintală pe primul loc”.

În Familia Regală este multă durere şi suferință genetică

Prințul a spus că dorește o schimbare în creșterea şi educația fiului său Archie și a fiicei nenăscute.

Şi spune: „Este multă durere și suferință genetică care se transmit oricum, așa că noi, părinții, ar trebui să facem tot ce putem pentru a încerca să spunem: „ Știi ce, mi s-a întâmplat asta, mă voi asigura că ţie nu ți se va întâmpla”

El a descris, de asemenea, libertatea pe care a simțit-o trăind departe de bula regală: „Pot să-mi ridic capul și mă simt diferit, pot să mă plimb simțindu-mă puțin mai liber, pot să-l iau pe Archie pe spatele bicicletei. Acolo nu aș avea niciodată șansa să fac asta”.

El a dezvăluit că nu dorea să fie regal de la vârsta de 20 de ani

Ducele de Sussex a dezvăluit că a decis când avea vreo 20 de ani că nu mai vrea să fie regal, alungând ideea că soția lui Meghan l-a făcut să părăsească viața de la Palat.

Prințul Harry a mărturisit și ce înseamnă „jobul regal” şi cum a fost forţat să „zâmbească și să îndure”. „Am realizat că el (prinţul Charle) m-a tratat în felul în care și el a fost tratat de părinţii lui, și m-am gândit: Cum pot să schimb asta pentru copiii mei? Și, iată-mă, mi-am mutat familia în SUA”, a declarat Harry despre tatăl său.

A fi regal este ca și cum ai fi într-o grădină zoologică

Ducele a spus despre timpul petrecut în familia regală: „Este un amestec de a fi în The Truman Show și de a fi într-o grădina zoologică”.

În  The Truman Show a jucat actorul Jim Carrey. Filmul prezintă viața unui om care inițial nu este conștient că întreaga sa viață are loc în centrul unei emisiuni de televiziune urmărită de miliarde de oameni din întreaga lume. Truman devine suspicios de realitatea percepută și pornește într-o căutare de descoperire a adevărului despre viaţa sa.

Harry a început terapia datorită lui Meghan

Prințul Harry a vorbit și despre cum a început terapia după o conversație cu soția sa şi cât de mult l-a ajutat. Practic, datorită lui Meghan se simte acum atât de liber şi de liniștit.

Ducele de Sussex a spus că terapia l-a ajutat să „scoată capul din nisip” și l-a făcut să-și dea seama că trebuie să-și folosească poziția privilegiată pentru a-i ajuta pe ceilalți, relatează express.