Dr. Bhupinder Happy Singh, povestea unui indian care conduce un spital românesc
Editura Evenimentul si Capital

Dr. Bhupinder Happy Singh, povestea unui indian care conduce un spital românesc

Autor: | | 3 Comentarii | 9431 Vizualizari

Există și varianta autohtonă a „visului american”. Am descoperit-o la un indian: dr. Bhupinder Happy Singh, specialist în chirurgie plastică și reparatorie. Un tânăr care își începe zilele mulțumind lui Dumnezeu pentru ele. Pentru că, de 20 de ani, zilele lui sunt românești.

E de religie sikh, dar în România a dezvoltat relație perfectă cu Dumnezeul creștin. „Dumnezeu e numai unul”, spune cu convingerea unui om care, la 39 de ani, a înțeles bună parte din sensul vieții și recunoaște că de când e la Timișoara trăiește „visul românesc” din plin.

Drumul spre România

Fiul unei familii din New Delhi, dr. Singh s-a hotărâtsă vină în orașul de pe Bega după terminarea liceului, la facultate. Asta era acum 20 de ani. S-a prezentat la concursul pentru funcția de director medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș – Caraș Severin și a ob- ţinut media 9,91. A fost unicul candidat și a devenit singurul indian care conduce un spital românesc.

Înainte să ajungă directorul spitalului, dr. Singh a fost interimar aici, șase luni. Lucrează la Caransebeș din 2014 și a înființat, în cadrul spitalului care are acum 388 de paturi, singurul Compartiment de Chirurgie Plastică și Reparatorie din întreg județul Caraș Severin, astfel că pacienții care au nevoie de astfel de intervenții le pot face „acasă”, fără să mai fie nevoie să vină până la Timișoara.

În continuare a rămas fidel locului unde a început să profeseze, și anume clinicii de profil „Casa Austria” din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara.

Reclama din ziar

„În Delhi, în fiecare an, 400.000 de tineri dau examen la Medicină. Am văzut publicitate în presă, așa am decis să plec din India și să studiez altundeva. Am ales Timișoara pentru că aici puteam studia în limba engleză”, povestește Happy Singh. În 1998, când a venit la Timișoara, era un puștan ce abia terminase liceul. În 2004, când a terminat facultatea, a cunoscut doi oameni care i-au schimbat viața: „Profesorii Bratu și Nodiți (n.r. -dr. Tiberiu Bratu, respectiv dr. Gheorghe Nodiți, reputați chirurgi plasticieni, recunos cuți național și inter național) mi-au fost mentori. Datorită lor am ales specializarea aceasta și le sunt recunoscător”. Îl întrebăm, totuși, de ce nu s-a întors acasă. Mai are un frate, care, după ce a studiat în afara țării, a decis să revină în India: „România are 22 de milioane de locuitori. New Delhi are 80. Sincer, e mai liniște aici”.

Mâncarea preferată, sarmalele

„Cel mai mult îmi place să vorbesc cu oamenii. Și cel mai mult îmi lipsesc părinții. Acasă e acasă. În fiecare an merg în India, aduc cu mine puțin din ea de fiecare dată: condimente, hainele noastre tradiționale”, ne spune.

Cu soția sa, care i-a fost colegă de facultate, s-a căsătorit în fața părinților, tot „acasă”. Ea a învățat, e drept, să îi gătească mâncare indiană, însă marea dragoste pentru dr. Bhupinder Sing au ajuns sarmalele românești: „Cred că face parte din devenirea mea ca român să iubesc sarmalele, sunt cea mai bună mâncare”.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: singh, doctorStirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate