Evenimentul Zilei > EVZ Play > Haosul testării și al vaccinării. Bittman: Pandemia nu se calculează la televizor, indiferent de foamea pe care o ai! VIDEO
VIDEO

Haosul testării și al vaccinării. Bittman: Pandemia nu se calculează la televizor, indiferent de foamea pe care o ai! VIDEO

Peisajul tulbure al momentului, în preambulul unui val 4 care se anunță necruțător și al unei crize politice interminabile, a fost completat de o veste care a dat emoții unor români. Dan Bitttman, un contestatar vehement al statului în vreme de pandemie, își lansează o mișcare de protest. Invitat în emisiunea Contrapunct EVZ de vineri, artistul a dezvăluit motivele care au dus la nașterea proiectului.

Provocat de moderatorul Robert Turcescu să detalieze obiectivele mișcării sale de potest, Dan Bittman a explicat că în primul rând e vorba de lehamite.

Securitatea a pătruns sistemul. Alegem ce vor ei”

„Sunt sătul de discursuri sterile. Nu reușim nimic. Ne mint de vreo doi ani ca să-și facă treaba. Am vrut să văd dacă am niște susținători, doar ca un test să văd ce se întâmplă cu țărișoara mea. Țara nu trebuie să se împrumute, dar e obligată să o facă fiindcă a semnat niște tratate. Pârliții care plătesc impozite suntem noi, plătim și nu avem drepturi. Ni se opresc conturile și pentru 5 lei datorii. O să ne împrumutăm până când dăm cu fundul de pământ.

Poloniei i-a fost ștearsă din condei o datorie de 200 de miliarde. România nu poate spera să i se șteargă datoriile decât dacă Hunor devine președinte și o parte din țară devine parte a unei alte națiuni. Sunt convins că Securitatea a pătruns la orice nivel sistemul, alegem ce vor ei. Acele alegeri de la sectorul 1 au fost furate (n.r. – de Clotilde Armand), am văzut limpede. Noua Constituție e călcată în picioare, e legea banului și a influenței de afară”.

Panica asta ne-a fost indusă

Referitor la interviul acordat miercuri de medicul Lucian Duță – fostul șef al CNAS- în podcastul EVZ Play care a făcut vâlvă, în care acesta a denunțat refuzul autorităților de a cumpăra românilor tratamentul cu anticorpi monoclonali, aflat doar în circuitul închis din spitale, muzicianul a comentat astfel:

„Mă bucur că acest domn a ales să vorbească pe limba noastră. Datorită poziției pe care a avut-o, cuvântul lui are egală valoare cu al lui Arafat. Fiecare e artizanul unui tratament. Ambele păreri trebuie să fie luate în considerare, mai ales dacă fac bine. Doi ani am așteptat o explicație coerentă. Vara nu a fost nicio problemă, Horeca a mers excepțional. La un moment dat ne spuneau că nu mai există coronavirus. Dreptul meu la viață e egal cu dreptul oricui. Nu cred că de la 6.000 de cazuri se poate ajunge la 200 în 2-3 zile și nici viceversa, așa din neant. Nici măcar o treime din populație nu e vaccinată.

Nimeni nu mai controlează testările”

Pandemia nu se calculează la televizor și nici de guvern, indiferent de foamea pe care o ai. Nu există 40.000 de testări fără o coadă de o sută de oameni. Nimeni nu mai controlează testările. Voi, presa, ar trebui să aveți toate drepturile să vă duceți să numărați bolnavii în spitale. Panica ne-a fost indusă. Am așteptat doi ani paturi la ATI, medici în plus, bani de afară. I-am lăsat în pace pe acești guvernanți, eu nu mai pot să-i cred”, a comentat artistul.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici: