Evenimentul Zilei > Monden > Haos total la mormântul unui celebru artist.” Tata, considerat de ei rocker satanist” Cum s-a ajuns la scandal
Haos total la  mormântul unui celebru artist.” Tata, considerat de ei rocker satanist” Cum s-a ajuns la scandal

Haos total la mormântul unui celebru artist.” Tata, considerat de ei rocker satanist” Cum s-a ajuns la scandal

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, este înmormântat în cimitirul Bellu. Apropiații cântărețului au declarat că oamenii vin și fac scandal pentru că a fost un mare fan al muzicii Rock. Grupul de fanatici este deranjat că artistul are locul de veci lângă Mihai Eminescu.

Leo Iorga și-a dat ultima suflare la vârsta de 54 de ani, în 2019, după o lungă luptă cu cancerul.
Artistul și-a dorit să fie înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, dar un grup de oameni nu îl lasă să se odihnească în pace.

Edy Iorga, fiul solistului, a mărturisit că un grup de fanatici vin la mormântul tatălui său și fac scandal pentru că a fost rocker și se află lângă marele Mihai Eminescu.

Fanaticii au tăbărât pe mormântul lui Leo Iorga

„Niște fanatici au făcut scandal că de ce tata, considerat de ei rocker satanist, ca de altfel toți rockerii, e îngropat lângă Mihai Eminescu. Tata și-a ales singur mormântul aici. Dar, acum să fim serioși, scriitorii erau ușa de biserică? Eu consider acest scandal o mare răutate din partea oamenilor”, a spus fiul lui Leo Iorga potrivit SpyNews.

Apropiații au declarat că sunt foarte deranjați de acțiunile făcute de acești oameni, mai ales după ce Leo Iorga a făcut istorie în muzica Rock românească.

”La mormântul lui Mihai Eminescu este un adevărat pelerinaj, vine foarte multă lume, e plin de flori, dar și la tata se mai oprește cineva că să aprindă o lumânare, și el a făcut cinste țării, a fost un mare artist, un adevărat patriot”, a mai spus el pentru sursa citată.

Edy Iorga a spus că locul tatăl său era pe Aleea Artiștilor, dar locul de veci era mult mai încăpător pe Aleea Scriitorilor.

„Tata și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu.”, a mai adăugat Edy Iorga.

Soția artistului nu își mai găsește liniștea

„Mama este o fire luptătoare, chiar dacă încă e afectată, încearcă să nu ne arate. I-am zis să se gândească foarte bine la ea, pentru că nu aș vrea să rămână singură. Am avut o discuție foarte sinceră în care i-am spus că aș fi de acord cu ea, i-aș respecta decizia dacă, vreodată, s-ar pune problema să își refacă viața. Nu zice nimeni să o iei de la capăt, să iubești, să te căsătorești, dar măcar să ai o persoană lângă tine, ar ajuta mult. Tata e de neînlocuit, clar.

Mă gândesc că, la un moment dat, va muri și bunica și va rămâne complet sigură. Noi vom fi mereu pe lângă ea, dar vom avea și noi la un moment dat familii și nu știm dacă ne vom mai vedea zi de zi”, a mai spus Eduard Iorga.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.