Evenimentul Zilei > Politica > Haos în depozitele UNIFARM. Un fost ministru acuză risipa de bani și neglijența
Haos în depozitele UNIFARM. Un fost ministru acuză risipa de bani și neglijența

Haos în depozitele UNIFARM. Un fost ministru acuză risipa de bani și neglijența

Un fost ministru al Sănătății denunță dezastrul din depozitele UNIFARM și risipa de bani publici cheltuiți în timpul stării de urgență.

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în guvernarea PSD, susține că avut acces la un raport legat de achizițiile de echipamente medicale în perioada stării de urgență. Într-o postare pe Facebook, el a precizat că documentul a fost prezentat la Comisia de Sănătate din Senat.

„Marți, 12 octombrie 2021, în cadrul comisiei de Sănătate din Senat, am avut o discuție cu membrii conducerii UNIFARM. Situația este dezastruoasă! E haos pentru că guvernele Orban și Cîțu nu au făcut NIMIC, dar absolut nimic pentru a pregăti valul 4. Înțeleg că ex-ministrul Mihăilă și recunoaște asta, dar nu are curajul să o facă în România, ci doar în presa externă”, a scris pe Facebook fostul ministru Florian Bodog.

Porivit spuselor sale, echipamentele și produsele medicale medicale au cumpărate în perioada stării de urgență și depozitate în spațiile UNIFARM. În prezent, acestea se află într-o stare avansată de degradare ori au expirat.

„De noaptea minții! Oamenii mor în spitale iar autoritățile statului au nevoie de ajutor internațional pentru gestionarea eficientă a pandemiei. În tot acest timp, în depozitele acelorași «autorități» zac uitate și nefolosite cantități enorme de echipamente de protecție, dispozitive medicale, ventilatoare, combinezoane, mănuși, măști, viziere, dezinfectant, etc., unele în pericol de deteriorare, altele pe cale de expirare”, a mai arătat fostul ministru.

Sursa foto: EVZ

UNIFARM nu știe ce are în depozite

Florian Bodog a precizat că UNIFARM nu a reușit nici măcar să realizeze un inventar al acestor bunuri achiziționate, în ciuda valorii foarte ridicate.

„Compania Ministerului Sănătății, UNIFARM, nu a reușit nici măcar să facă un inventar al acestor bunuri în valoare de aproape 1 miliard de lei (200 de milioane de euro)! …. Guvernul și Ministerul Sănătății habar nu au ce au cumpărat, pe banii românilor, fără licitație, habar nu au ce echipamente, ce materiale, ce medicamente dețin, când expiră, câte s-au deteriorat, iar acum am ajuns să ne milogim pe plan internațional pentru ajutor”, a mai precizat Florian Bodog.

Fostul ministru acuză neglijența autorităților

Concluziile materialului postat de senatorul PSD sunt foarte dure, acesta acuzând risipa de bani publici și neglijența care a dus la degradarea și distrugerea lor.

„Pe scurt: PNL și USR au dat foarte mulți bani, din care nimeni nu știe exact pe ce, materiale care au fost depozitate în condiții improprii, iar acum unii și-au dat seama că se deteriorează și expiră. Criminalii ăștia care ne conduc de doi ani chiar nu merită nimic bun pe lumea asta! Îmi pare foarte rău să spun așa ceva, dar e revoltător ce am descoperit, e monstruos câtă nepăsare au în ei!”, scrie Florian Bodog.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: