Evenimentul Zilei > Social > ATENȚIE, șoferi! Va fi HAOS în București, joi! Traficul este RESTRICȚIONAT în Piața Victoriei. Ce au TRANSMIS autoritățile
ATENȚIE, șoferi! Va fi HAOS în București, joi! Traficul este RESTRICȚIONAT în Piața Victoriei. Ce au TRANSMIS autoritățile

ATENȚIE, șoferi! Va fi HAOS în București, joi! Traficul este RESTRICȚIONAT în Piața Victoriei. Ce au TRANSMIS autoritățile

Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona temporar traficul rutier joi, în zona Piaţa Victoriei, cu ocazia unei manifestaţii a Federaţiei SANITAS organizate în Piaţa Victoriei, între orele 10.00 şi 15.00.

„Pentru manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, începând cu ora 9.00, se va restricţiona traficul rutier pe şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei (permiţându-se permanent circulaţia pe strada Arh. Ion Mincu), respectiv şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor, dacă situaţia o va impune)”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere transmis, miercuri, agerpres.ro.

Începând cu ora 9.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bulevardul Ion Mihalache, strada Buzeşti şi bulevardul Lascăr Catargiu.

„Restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 16.00”, se arată în comunicat.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă în această perioadă, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, să utilizeze rutele ocolitoare şi să păstreze centrul liber al intersecţiei.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a stabilit joi programul de proteste, ce va demara cu un miting în Capitală în data de 26 aprilie, urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai şi de grevă generală pe 18 mai, a declarat, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele federaţiei, Iulian Pope. Nemulțumirea a fost produsă de plafonarea sporurilor, care a dus la scăderea veniturilor în sistem.

Deși au existat negocieri prealabile cu reprezentanții guvernamentali, soluțiile propuse de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu au fost suficiente pentru a calma spiritele celor din sistemul de sănătate, nemulțumiți de modificările aduse la Legea salarizării.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: