Handbal, EURO 2010: România a escaladat Muntenegru şi s-a calificat în semifinale

Handbal, EURO 2010: România a escaladat Muntenegru şi s-a calificat în semifinale

Naţionala feminină a ţării noastre a obţinut aseară cea de-a doua victorie din tot atâtea partide disputate în Grupa I principală de la Euro 2010 şi a obţinut calificarea în semifinalele competiţiei, cu o etapă înainte de final.

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat şi cel de-al doilea meci din Grupa I principală a Campionatului European, competiţie care se desfăşoară în Norvegia şi Danemarca. Echipa antrenată de Radu Voina a învins aseară Muntenegru, scor 23-21, la capătul unui meci dramatic, iar mâine (ora 17.45) înfruntă Rusia.

În prima repriză, tricolorele au fost conduse la un moment dat cu trei goluri pe tabela de marcaj (6-9), dar au reuşit să intre la cabine în avantaj: 13-12. Cu 10 minute înainte de final, România se distanţase la cinci goluri şi se părea că partida este jucată. Numai că lipsa de concentrare atât de des întâlnită la elevele lui Voina le-a permis adversarelor să se apropie la două goluri.

Tricolorele au aşteptat cu sufletul la gură următorul meci din grupă: Spania - Rusia (30-22). Victoria Spaniei a asigurat prezenţa elevelor lui Radu Voina în semifinale înainte de disputarea ultimei etape.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paula Ungureanu pierde tot sezonul competiţional

Accidentată la genunchiul stâng în partida de luni seară cu Croaţia, Paula Ungureanu a spus "adio" nu numai acestei ediţii a Campionatului European, dar şi întregului sezon competiţional. RMN-ul efectuat ieri de portarul echipei feminine a României a relevat faptul că jucătoarea legitimată la Oltchim Râmnicu-Vâlcea a suferit o ruptură de ligamente. Paula va suporta o intervenţie chirurgicală şi va lipsi de pe teren cel puţin şase luni.

Naţionala României s-a văzut nevoită în meciul de aseară să se bazeze doar pe serviciile unui singur portar: Talida Tolnai! Asta deoarece Mihaela Smedescu, cel de-al treilea portar din lot, nu a fost trecută pe foaia oficială a competiţiei pentru partidele din Grupa I principală, astfel că are drept de joc doar în semifinale.

"Tunarul" Cristina Neagu

După partida cu Muntenegru, interul Cristina Neagu a trecut pe primul loc în clasamentul golgheterilor de la Campionatul European, cu un total de 37 de reuşite (pe poziţia secundă se află olandeza Maura Wisser - 34 de goluri). Totodată, Neagu a fost nominalizată de EHF pentru titlul de cea mai bună jucătoare din anul 2010.

România - Muntenegru 23-21 Spania - Rusia 30-22 Danemarca - Croaţia, 31-19

Grupa I

  1. Danemarca 8p
  2. România 6 puncte
  3. Muntenegru 4p
  4. Rusia 2p
  5. Croaţia 2p
  6. Spania 2p

Ultima etapă (joi):

  • România - Rusia (ora 17.45, TVR 2)
  • Spania - Croaţia (ora 19.45, Dolce Sport)
  • Danemarca - Muntenegru (21.45, Dolce Sport)