Evenimentul Zilei > Politica > Halal politicieni! Prin neimplicare, încurajează abandonul școlar
Halal politicieni! Prin neimplicare, încurajează abandonul școlar

Halal politicieni! Prin neimplicare, încurajează abandonul școlar

În timp ce în mai multe județe din țară, problema transportului pentru elevii navetiști a fost rezolvată, cu aportul guvernului și al aleșilor locali, consilierii județeni din Constanța s-au spălat pe mâini, preferând să împingă responsabilitatea pe umerii viitorului Consiliu Județean, copiii fiind astfel nevoiți să suporte din buzunarul părinților accesul la Educație.

Modalitatea prin care elevii navetiști ar fi putut beneficia de transport gratuit, din localitatea de domiciliu la școala sau liceul în care învață, ar fi fost posibilă prin încheierea, de către Consiliul Județean Constanța, a unor contracte de delegare de gestiune cu operatorii de transport licențiați. Contractele ar fi trebuit încheiate în urmă cu mai mulți ani însă, din motive necunoscute, dar bănuite, având în vedere că, de-a lungul anilor, CJC și-a „fidelizat” operatorii de transport, nu au fost „voit”, parafate.

Consiliul Județean Constanța, dominat de PSD, a refuzat, în mai multe rânduri, sprijinirea elevilor navetiști. „Dacă aveam drept de vot, ne-ar fi susținut”, spuneau elevii care veneau la ședinele CJC. Oficial, cel care ar fi încurcat voit subvenționarea elevilor ar fi un angajat al CJC , prieten cu un transportator, preferând să nu încheie contract de delegare de gestiune cu nici un transportator. „La Constanța, nu a vrut un angajat al CJC să încheie aceste contracte pentru că, în momentul în care îl închei, ai mai mult control asupra operatorului de transport. Poate fi oricând sancționat”, a declarat, pentru EVZ, vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz.

El a fost cel care, la ultima ședință a Consiliului Județean din acest mandat, a introdus, din nou, pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotărâre privind transportul public de persoane, între care și cel privind „aprobarea Contractului-cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Constanta”. Numai așa se puteau da subvenția pentru gratuitatea transportului elevilor. În alte județe din țară, aceste delegări au fost aprobate, hotărârile sunt în vigoare și copiii beneficiază de subvenționarea transportului intrajudețean.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE