Evenimentul Zilei > Actualitate > PREMIERĂ. Au fost produse haine cu parfum de WHISKY
PREMIERĂ. Au fost produse haine cu parfum de WHISKY

PREMIERĂ. Au fost produse haine cu parfum de WHISKY

O casă de modă din Scoţia a produs o serie de produse de îmbrăcăminte cu miros de whisky. Firma Harris Tweed Hebrides a lansat o colecţie de haine cu parfum de whisky scoţian în decembrie, la o fostă fabrică de bere din Berlin.

"Ne-am gândit ca este locul potrivit pentru a prezenta toate elementele de pionierat ale acestui proiect", a anunţat Mark Hogarth, directorul de creaţie al firmei Harris Tweed. "Este o bună ocazie pentru a spune povestea noastră tinerei generaţii", a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Primele articole de îmbrăcăminte cu acest parfum sunt opera designer-ului Angelos Bratis din Milano şi, dupa cum se susţine, au darul de a răspândi "tonuri de whisky de malţ cu accente de ciocolată amăruie şi vanilie aurie".

Întreaga colecţie îşi menţine aroma specifică de malţ chiar şi după sunt spălate la curăţatoria chimică.

"Procesul face ca aroma să fie stratificată în ţesatură pe parcursul procedurilor de finisare astfel încât să se imprime permanent în stofa de tweed", susţine Donald Mackay, şeful atelierului de tweed din Shawbost, de pe Insula Lewis, citat de DPA.

"Nu vei mirosi ca şi cum atunci ai ieşit dintr-o cârciumă", a dat asigurări Hogarth. "Este ceva mult mai subtil. Oarecum abstract. Dar se bazează pe ingrediente precise", a precizat sursa citată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: