JUSTIŢIE

Ron Weiner – unul dintre „spionii” Black Cube cercetat pentru hărţuirea familiei procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi – se va prezenta, mâine, la Curtea de Apel Bucureşti, unde va fi luată în discuţie contestaţia acestuia împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din data de 25 august, care a hotărât să nu-i permită să părăsească imobilul unde se află în arest la domiciliu.

Ron Weiner a solicitat, în principal, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, iar în subsidiar a cerut să îi fie permis să părăsească imobilul în care a fost plasat, însă judecătorul i-a respins ambele capete ale cererii.

Potrivit procurorilor, Ron Weiner şi David Geclowicz aveau trasate sarcini precise de către conducerea companiei Black Cube în misiunea lor de a găsi orice element de natură a o compromite pe Laura Codruţa Kovesi. Astfel, David Geclowicz avea sarcina de a obţine prin telefon orice informaţii de la membrii familiei şefei DNA sau de la apropiaţi ai acesteia, informaţii pe care Ron Weiner le folosea mai departe ca hacker, pentru a le accesa poşta electronică. Cei doi trebuiau să predea eventualele date compromiţătoare unui al treilea angajat Black Cube, Yosi Barkstein, pe un stick de memorie, dar acesta a reuşit să fugă în Bulgaria în momentul reţinerii celor doi, iar în acest moment pe numele lui este în vigoare un mandat de arestare în lipsă. 


POLITICĂ

Ședința Biroului Permanent al PSD va avea loc, miercuri, la 10.00, la sediul formațiunii politice. Una din temele de discuție va fi situația lui Victor Ponta, care e posibil să nu mai poată candida pe listele partidului la alegerile parlamentare.

Te-ar putea interesa și: