Evenimentul Zilei > Actualitate > Hackerii au atacat site-ul Consiliului Judeţean Cluj. Precizările instituţiei
Hackerii au atacat site-ul Consiliului Judeţean Cluj. Precizările instituţiei

Hackerii au atacat site-ul Consiliului Judeţean Cluj. Precizările instituţiei

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, joi, ţinta unui atac cibernetic, iar în prezent specialiştii instituţiei lucrează pentru recuperarea datelor.

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai, victima unui atac cibernetic. Practic, a fost atacat serverul care găzduieşte site-ul Consiliului Judeţean.

Site-ul CJ Cluj va fi găzduit de un alt server

Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. ”În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând și o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel,  funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, a transmis, joi,  Consiliul Judeţean Cluj.

Sursa citată a precizat că toate datele postate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, însă nu s-a pus în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal, potrivit News.ro.

La ora redactării acestui material, pagina web a Consiliului  Județean Cluj nu funcționează

”Site-ul Consiliului Judeţean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal. Pentru un plus de siguranţă, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Judeţean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare. Fiind vorba despre o infracţiune, Consiliul Judeţean va sesiza instituţiile abilitate”, au mai transmis oficialii instituţiei.

Liceul atacat de hackeri!
Liceul atacat de hackeri

Tot la Cluj-Napoca, orele online de la Liceul de Arte Vizuale ”Romulus Ladea” (foto)  sunt afectate serios de atacurile hackerilor. Potrivit părinților unor elevi din clasa a Vll-a, în timpul orelor de curs , elevilor le sunt puse filme pentru adulți.

CERT-RO: În 2020, o serie de instituții au fost atacate cu malware Emotet

În octombrie 2020, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a avertizat că mai multe entităţi publice şi private din România au fost puternic afectate de valuri succesive de atacuri cu malware-ul de tip bancar Emotet, în decursul anului trecut. Emotet este un malware de tip bancar, care infectează computerele care folosesc sistemul de operare Microsoft Windows, prin intermediul link-urilor sau al ataşamentelor malspam infectate.

Malware-ul este un troian cunoscut, descoperit în urmă cu 6 ani, inițial în Europa şi mai apoi în SUA. Conform experţilor CERT-RO, virusul se activează pe computerul unui utilizator cu intenţia de a fura date financiare. Scanarea cu antivirus nu este suficientă pentru a preveni infectarea cu Emotet, avertizează experții.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: