Editura Evenimentul si Capital

Guvernul vrea să vândă Palatul lui Ceaușescu

14-04/02-palatul-primaverii-1--465x390
Autor: | | 7 Comentarii | 1639 Vizualizari

Clădirea aflată pe Bulevardul Primăverii nr. 50 din Bucureşti, în care au locuit Elena și Nicolae Ceaușescu, va fi trecută din domeniul public în cel privat al statului şi oferită la vânzare.

„Din analiza activităţii curente a rezultat că, practic, acest imobil nu este folosit destinației legale, în cel mai bun caz existând 3-4 delegaţii oficiale pe an care îl utilizează”, se arată într-un document obținut de mediafax.ro.

În aceste condiţii, a rezultat faptul că singurul „demers responsabil” din partea RA-APPS pentru valorificarea în bune condiţii a imobilului este, conform documentului, trecerea sa din domeniul public în proprietatea privată a statului şi includerea pe lista imobilelor propuse la vânzare. Reprezentanţii Guvernului au precizat, pentru mediafax. ro, că a fost redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, încă nepublicat, care prevede strict trecerea Palatului Primăverii din domeniul public în cel privat al statului, operaţiune care creează posibilitatea vânzării.

Aproape 15.000 de metri pătrați

„În raport cu specificul şi cu structura sa funcţională, a rezultat că valorificarea prin închiriere a imobilului din Bd. Primăverii nr. 50, fie din perspectiva apartenenţei sale la domeniul public, fie din cea a apartenenţei la domeniul privat al statului, nu este rentabilă. Costurile de întreținere și administrare ale clădirii sunt foarte mari, ceea ce ar impune un nivel ridicat al chiriilor plătite de cei care îl folosesc, aspect care conduce la concluzia că închirierea acestei clădiri devine neatractivă în raport cu piaţa concurenţială”, se mai precizează în document.

Palatul Primăverii dispune de un teren aferent rămas de 14.830 metri pătraţi. O parte din terenul din faţa clădirii este delimitat cu un gard pe care sunt amplasate panouri cu inscripţia „Terenul este proprietatea ambasadei statului Kuweit”. Conform datelor istorice, Palatul Primăverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lăzărescu între 1964 și 1965, după indicaţiile cuplului dictatorial.

Elena Ceauşescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor şi a mozaicurilor. Reședința era dotată cu piscină, solar şi saună. După Revoluţia din 1989, la TV au fost prezentate imagini din clădirea în care soţii Ceauşescu au locuit în ultimii 25 de ani de viaţă. Atunci, se spunea că robinetele din baie erau din aur.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI