Guvernul trebuie să ajute săracii

În urma consultărilor de astăzi de la Palatul Cotroceni, partidele politice au ajuns la concluzia că autorităţile trebuie să elaboreze un set de măsuri prin care să sprijine persoanele defavorizate, informează Mediafax. Preşedintele PD-L, Emil Boc, a precizat că "majorarea preţului combustibililor reduce puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor UE, având cel mai mare impact asupra familiilor cu cele mai scăzute venituri din Europa".

"Concluzia a fost că, în urma acestor propuneri formulate de partidele politice, Guvenul trebuie să vină şi să prezinte un set de măsuri, tocmai pentru aceste persoane defavorizate, măsuri care să fie prezentate partidelor politice pentru a ajunge la un relativ consens cu privire la necesarul de măsuri pentru protejarea populaţiei, fără ca prin aceste măsuri să aruncăm ţara într-un proces inflaţionist, să compromitem dezvoltarea economică viitoare şi să se întoarcă în ultimă instanţă împotriva noastră", a afirmat  Emil Boc.

El a precizat că partidul său a prezentat la întâlnirile de astăzi "trei principii şi cinci soluţii", pornind de la principiul enunţat de preşedintele CE Jose Manuel Barosso.

Pact naţional pentru energie şi hrană de la PSD-PC

Reprezentanţii Partidului Social Democrat şi cei ai Partidului Conservator au propus, un pact la care să adere toate partidele politice.   Proiectul prezentat de cele două formaţiuni politice cuprinde măsuri de eficientizare a producţiei agricole, îmbunătăţirea eficienţei energetice, economisire la consumul de energie, stimularea energiilor regenerabile, creşterea rezervelor de stat la cereale.

"Criza la nivel mondial care se prefigurează necesită un program coerent cu măsuri imediate şi strategii pe termen lung", a afirmat, la finalul întâlnirii de astăzi, senatorul PC Silvia Ciornei.

Ea a precizat că o altă propunere a conservatorilor vizează creşterea rezervelor de stat la cereale şi produse alimentare.

Senatorul PC a mai menţionat că, în România, creşterea preţurilor la combustibili şi alimente este o realitate de mai mult timp, încă din perioada de preaderare.

Citiţi şi "Evoluţia preţurilor afectează statele mai puţin dezvoltate ale UE"

(18:03)