Guvernul Ponta III a fost validat. Antonescu a DEMISIONAT de la conducerea Senatului. Mesaj pentru Ponta: „Dacă nu sunteți prim-ministru, nu sunteți nimic”

Guvernul Ponta III a fost validat. Antonescu a DEMISIONAT de la conducerea Senatului. Mesaj pentru Ponta: „Dacă nu sunteți prim-ministru, nu sunteți nimic”

Guvernul Ponta a fost validat cu 346 de voturi pentru și 191 împotrivă. Prezentarea noului cabinet în Parlament a fost eclipsată de gestul liderul PNL Crin Antonescu, care și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, provocându-l și pe Ponta să procedeze la fel și să renunțe la postul de prim-ministru. Altă veste proastă pentru premier este că președintele Traian Băsescu a cerut noii coaliții majoritare să prezinte și un nou program de guvernare, spunând că altfel nu va semna mandatele noilor miniștri.

UPDATE 18.27: Guvernul Ponta a fost validat cu 346 de voturi pentru și 191 împotrivă. Surse parlamentare spun că la acest scor ar fi contribuit și voturi venite de la PP-DD și chiar PNL. 17.40: A început votul pentru învestitura guvernului Ponta III. 17.14: Crin Antonescu și-a dat demisia din fruntea Senatului, după ce l-a provocat pe Victor Ponta, în plenul parlamentului, să demisioneze și el, de la Guvern. Duel Crin Antonescu-Victor Ponta, după încheierea discursurilor partidelor: Antonescu: Aveți curajul să demisionăm acum amândoi din funcțiile pe care le-am deținut atâția ani? Suntem aici, în plenul Parlamentului. Eu demisionez din președinția Senatului, pe care mi-a dat-o USL-ul. Dvs, din funcția pe care v-a dat-o USL. Dvs dacă nu mai sunteți prim-ministru nu sunteți nimic. Ponta: Sala strigă „demisia”. Dl Antonescu a ridicat o problemă serioasă. Avem un președinte care a nunțat că își dă demisia în cinci minute. Avem un președinte al Senatului care își dă demisia dacă nu trece referendumul. Eu nu-mi dau demisia. Cât timp Parlamentul dă votul de încredere nu-mi dau demisia Antonescu: Eu demisionez din funcția de președinte al Senatului. (Antonescu părăsește prezidiul, unde a stat de la începutul ședinței, și se așează în băncile PNL) Ponta: "S-a sinucis aşa cum i-a cerut Mircea Badea”. Discursurile liderilor politici Deputatul PP-DD Cornel-George Comşa: USD a depus o coroană la mormântul USL.

  • PP-DD, într-o formă distilată, cu 26 de voturi acum, eliberată de traseişti, şi-a oferit sprijinul pentru stabilitate, fără pretenţie de ministere şi fără pretenţie de vicepremieri. De câţi vicepremieri este nevoie să fie condusă ţara atât de prost?
  • PP-DD a decis să voteze împotriva acestui Guvern. În interes naţional, în această perioadă, în această zonă a Europei nu putem să girăm un guvern în care UDMR este inutil.
  • Săptămâna trecută au fost 229 de ani de când Horea, Cloşca şi Crişan au fost traşi pe roată. N-o să cad într-un discurs PRM, pentru că suntem un partid naţional, nu un partid naţionalist. Săptămâna trecută am depus coroane la obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan în Alba Iulia. Săptămâna trecută USD a depus o coroană la mormântul USL.

Vasile Blaga, președintele PDL: USL s-a rupt din cauza bătăliilor pentru scaune, pentru bani şi pentru putere

  • Guvernul Ponta 3 urmează Guvernelor Ponta 1, un Guvern USL, sprijinit de PSD şi PNL care s-au remarcat prin încercarea de lovitură de stat din 2012 despre care a vorbit toată lumea civilizată.
  • Guvernul Ponta 2, un Guvern USL, PSD şi PNL, care s-a făcut remarcat prin jaf, prin incompatibilitate şi mai ales prin incompetenţă.
  • Suntem noi astăzi în faţa unui Guvern care a rezultat din dezbateri ideologice? Nu! Trebuie să o spunem deschis, USL s-a rupt din cauza bătăliilor pentru scaune, pentru bani şi pentru putere. Nu avea cum să reziste USL pentru că aţi făcut această mincinoasă construcţie politică pe ură şi aţi trăit-o zi de zi şi pe minciună, promisiuni electorale.
  • Aţi constituit USL pe ură şi minciună, iar USL nu putea să reziste. Domnul Antonescu nu regretă cele întâmplate în vara lui 2012, nu regretă sub nicio formă marţea neagră, nu regretă că a introdus printr-un ministru PNL 35 de noi taxe şi impozite, nu regretă nimic.

Crin Antonescu, președintele PNL: Acesta este un guvern PSD. Restul sunt litere, fantome, depozite de traseiști.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ceva nou există: îl ascultam pe premier invocând un program din 2012, spunând aceleașui vorbe ispititoare ca-n 2012. Înțeleg că sunt oameni tentați să le creadă. În orice caz, eu și PNL nu-l mai putem crede. L-am crezut odată. Nu putem, azi, oricât de neschimbat ar fi un program de guvernare pe care și UDMR îl consideră impecabil, să-l credem.
  • PNL va vota împotrivă. Deși nu se încalcă nici un articol al Constituției, va fi unul profund ilegitim.
  • Un angajament în fața cetățenilor de a nu avea guvern constituit pe traseiști.
  • Un program de acțiune a unui partid de guvernare: Jos Băsescu. Constatăm că azi preferă să facă ce a făcut Băsescu în 2009 și un guvern în care avem vicepremieri, miniștri din cabinetul Boc. Malițioși ar putea fi guvernul Boc 7 sau Ponta 3.
  • Nu uit că și noi am primit parlamentari din alte partide. Traseismul parlamentar redevine decisiv în a impune guverne împotriva votului dat de cetățeni. Încă un lucru foarte grav din regimul Băsescu este pus în practică.
  • Deși ni se spune că programul a rămas același, stim despre intențiile de a respecta acest program.
  • Am impiedicat o mărire inacceptabilă de taxe cu asa numita taxa de solidaritate, am impiedicat legea amnistiei, am impiedicat trecerea legii Rosia Montana in formula cumprata de Gold Corporation, am impiedicat ca politia si marile porturi sa nu treaca acolo unde nu au ce cauta.
  • Stim ca acesta este un guvern PSD. Restul sunt litere, fantome, depozite de traseiști.
  • Așa numita criză Iohannis a avut drept miză controlul de un anumit tip asupra ministerului de Interne.
  • Vorbim de stat de drept: noi nu am înțeles prin asta negocierile pentru procurori. Legea amnistiei este secretul noii majorități.
  • Am nevoie, ca parlamentar, să știu dacă aveți vreo poziție în legătură cu interesul american.
  • Vă rog: încetați cu lucruri care nu sunt demne. Încetați să spuneți că așteptați să ne întoarcem la guvern. Acceptați că există și onoare.

Vorbește Victor Ponta: Președintele nu poate refuza hotărârea Parlamentului.

  • Acest guvern continuă programul de guvernare prezentat și aprobat în 21 decembrie 2012.
  • Este un program construit în cadrul USL și trebuie dus la îndeplinire până la viitoarele alegeri.
  • Vreau să asigur membrii Parlamentului că toate direcțiile fundamentale vor fi păstrate: nu se pune problema schimbării cotei de 16%. Primul punct în discuțiile cu FMI: reducerea CAS și scutirea de impozitare pe profitul reinvestit.
  • Două obiective fundamentale: Unu, menținerea stabilității. Avem o instabilitate internă, până când își încheie președintele mandatul.
  • Președintele nu poate refuza hotărârea Parlamentului.
  • Fac apel de a duce bătălia politică în niște limite.
  • Să nu ne raliem direcției în care extremiști pe care-i vedem seară de seară la tv vor să ne ducă.
  • Este extrem de important ca succesul din 2013 să continue în 2014 și să stabilim pentru anii care urmează un cadru financiar în care greșelile din 2007-2011 să nu fie repetate.
  • Am vrut să aduc în acest guvern oameni sub 40 de ani, cu rezultate în zona privată.
  • Anul 2014 va fi cu două rânduri de alegeri. Îmi doresc ca România să rămână în direcția bună.

UPDATE 15.21: Ședința Parlamentului a început. UPDATE 15.05: Daniel Constantin spune, după consultările din biroul lui Zgonea: „Mergem înainte”. În acest moment, liderii USD, Victor Ponta, Daniel Constantin și Gabriel Oprea, sunt reuniți în ședință în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Ședința plenului reunit al Parlamentului este programată pentru ora 15.00. Inițial, Ponta anunțase că speră să se prezinte în această seară la Cotroceni cu noul guvern, gata învestit de plen. Președintele Traian Băsescu i-a cerut însă public premierului să prezinte, odată cu noua formulă guevrnamentală, un nou program de guvernare. Băsescu a atras atenția că în caz contrar ar putea exista probleme de legitimitate ale noului guvern, întrucât actualul program de guvernare este al USL, alianță care nu mai există. CITIȚI ȘI:

  • Băsescu: Dacă Guvernul nu-și asumă un nou program nu va fi posibilă instalarea noului Executiv în noaptea asta
  • Noii miniștri au fost audiați în Parlament. Ioana Petrescu și Bogdan Stanoevici, luați peste picior
  • Rovana Plumb, noul ministru al Muncii, nu știe ce e acela SĂRAC
  • Doina Pană, a primit undă verde cu rețineri. "E absolventă de electrotehnică. Îi vor trebui doi ani să învețe ce se întâmplă în acest sector"
  • Stanoevici, avizat cu circ. "Sunteți VARZĂ de Bruxelles". "Orice șut e un pas înainte"
  • Gabriela Szabo, audiere cu mărțișoare și critici
  • Viitorul ministru pentru Dialog Social a evitat să răspundă cu ce sindicate, ONG-uri și patronate ar urma să discute. PNL a atacat-o la CV