Evenimentul Zilei > Social > Guvernul Orban este „desfiinţat” de Banciu. Cazurile şocante ale unor români morţi
Guvernul Orban este „desfiinţat” de Banciu. Cazurile şocante ale unor români morţi

Guvernul Orban este „desfiinţat” de Banciu. Cazurile şocante ale unor români morţi

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” despre tragediile semnalate în ultimele 36 ore pe teritoriul României din cauza pandemiei de coronavirus.

Realizatorul B1 Tv acuză situaţia la care s-a ajuns din cauza amenzilor uriașe date de Poliție pe timpul stării de urgență, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.

Nu este prima dată când Banciu a catalogat atitudinea agenților ca fiind un abuz.

„Ajungem un pic în actualitate, dar ea nu e neapărat excepțională. Patru sau cinci decese până acum. Putem să le trecem în dreptul Poliției Române, care, sigur, de grija cetățeanului – s-a tot vorbit în acest weekend pe această temă, sănătatea românilor – muncește pentru sănătatea românului.

Ei bine, din prea plinul, din zelul ăsta extraordinar al Poliției Române, 4-5-6 români au dat până acum ortul popii și câteva cazuri, într-adevăr, strigătoare la cer”, a declarat Banciu.

Jurnalistul a abordat apoi cazul unui copil de 10 ani din județul Iași, care a murit înecat după ce a alunecat de pe un podeţ după ce a mers în vizită la fratele său şi, la întoarcerea spre casă, şi-a dat seama că a uitat declaraţia pe propria răspundere:

„Vedeți că nu e bine să vă întoarceți din drum? 10 ani! A căzut de pe podeț. Numai într-o țară ca România îți trebuie declarație pe proprie răspundere la 10 ani. Podețul e făcut din scânduri, că doar n-o să fie din fier forjat…

Locuim, totuși, în România. Nu s-a construit niciun pod în 30 de ani. Evident, iar nimeni nu va fi vinovat.”

Şi cazul unui bărbat de 65 de ani din Huși, care a murit de foame în casă, pentru că că nu avea unde să-și tipărească declarația pe propria răspundere, i-a atras atenţia realizatorului B1 Tv.

„În demnitatea lui, sunt și români demni, a spus că «mai bine mor decât să mă duc să mă calce analfabeții ăștia în picioare». Și n-a mai ieșit. Nu i-a dat statul nicio șansă.

Evident, nimeni nu e vinovat, pentru că Poliția și Guvernul Orban muncesc pentru sănătatea cetățeanului român.

Uluitor ce umilință pentru români… N-am făcut altceva decât i-am ascultat pe fraierii ăștia tot weekendul învinovățindu-ne că dacă ieșeam aveam milioane de nu știu ce….

Ionel Dancă vorbea de sănătate. Care sănătate, bă? Au crescut prețurile, nu sunt medicamente, spitalele sunt sub orice critică, nu sunt măști, nu s-au distribuit mănuși, nu s-au făcut testele promise, mai cresc prețurile, o să fim amendați că nu ne-am pus bine măștile. V-ați bătut joc de noi!”, a susținut Banciu.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a explicat luni la B1 Tv pe ce baze juridice vor fi aplicate amenzile după 15 mai, când vom intra în starea de alertă:

„Azi, prin proiectul de lege, am modificat regimul juridic al contravențiilor pe perioada stării de alertă, fixând un temei juridic în Ordonanța 2/2001 care stabilește regimul contravențiilor, spre deosebire de temeiul juridic anterior, respectiv Ordonanța 1/1999 privind starea de urgență, astfel încât, după adotarea acestui proiect de lege contravențiile să poată fi aplicate celor care încalcă legea și recomandările autorităților.”