Evenimentul Zilei > Sport > Guvernul a stabilit. Cine poate intra pe stadion în localitățile cu incidență de peste 6 la mie
Guvernul a stabilit. Cine poate intra pe stadion în localitățile cu incidență de peste 6 la mie

Guvernul a stabilit. Cine poate intra pe stadion în localitățile cu incidență de peste 6 la mie

Guvernul României a precizat, cu greu, că la evenimentele sportive în localitățile unde incidența cazurilor de covid va trece de 6 la mia de locuitori, vor avea acces, până la sută la sută din capacitate, doar persoanele care s-au vaccinat.

Cazurile de coronavirus au explodat în România în ultimele zile, iar unele dintre localități, în frunte cu Timișoara, au trecut chiar de pragul de incidență de 7 la mia de locuitori. GSP.ro a trimis încă de săptămâna trecută către Guvernul condus de Florin Cîțu o adresă în care solicita să se explice cum se vor disputa competițiile sportive atunci când va fi atins pragul de 6 infectări la fiecare 1.000 de locuitori. Grupul de Comunicare Strategic a răspuns abia după 5 zile.

Prezența spectatorilor pe stadioane

„Dacă incidența depășește 6 la mia de locuitori nu este permis accesul publicului mixt (trecuți prin boală sau cu test negativ), ci doar al persoanelor vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar competiția se poate desfășura la capacitatea maximă a arenei”, e răspunsul Guvernului.

În prezent, pragul de asistență la competiții, indiferent că au loc în interior sau în aer liber, e de numai 30%, dacă incidența e între 3 și 6 la mia de locuitori, dar au acces toți cei care beneficiază de certificatul verde, adică nu doar cei vaccinați, ci și cei trecuți prin boală, dar și cei cu test negativ, rapid sau PCR.

Primul meci mare care ar putea, teoretic, să se joace cu tribunele pline, e derby-ul Craiovei, între FCU și CSU, programat duminică seara, în Bănie, de la 21:00. În prezent, incidența în Craiova e de 5,01. Aproape sigur dacă se va păstra frecvența de creștere de săptămâna trecută și pe parcursul zilelor viitoare, atunci duminică, incidența va fi trecută de 6,00. În acest caz, pe stadion vor avea dreptul să intre doar persoanele vaccinate, iar asistența maximă ar putea să fie chiar și de 30.000 de persoane.

Sub 3 la mie, accesul se poate face până la 75% din capacitate pentru cei cu certificat verde: vaccinați, trecuți prin boală sau test negativ (rapid sau PCR). Dacă organizatorul se asigură că intră doar persoanele vaccinate, atunci se poate disputa cu arena plină
Între 3 și 6 la mie, accesul se poate face până la 30% din capacitate pentru cei cu certificat verde: vaccinați, trecuți prin boală sau test negativ (rapid sau PCR). Dacă organizatorul se asigură că intră doar persoanele vaccinate, atunci se poate disputa cu arena plină
Peste 6 la mie, au acces, până la 100% din capacitate, doar persoanele vaccinate cu schema completă

Două județe și Municipiul București se apropie de 6 la mie

Astăzi, 27 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 5.655 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore.

În privința incidenței înregistrare la 14 zile, la mia de locuitori, de 6 se apropie Ilfov (5,93), Timiș (5,32) și Municipiul București (4,95).

Numărul de persoane internate cu COVID-19 astăzi este de 11.032, 1.218 dintre acestea fiind internate la secția ATI. De la începutul pandemiei, virusul SARS-CoV-2 a provocat 36.450 de decese în România.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: