Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul a devenit darnic înainte de Congresul PNL. Florin Cîțu deschide robinetul cu bani pentru primari
Guvernul a devenit darnic înainte de Congresul PNL. Florin Cîțu deschide robinetul cu bani pentru primari

Guvernul a devenit darnic înainte de Congresul PNL. Florin Cîțu deschide robinetul cu bani pentru primari

Înainte de congresul PNL, programat pentru săptămâna viitoare, pe 25 septembrie, premierul Florin Cîțu a deschis robinetul cu bani pentru primari.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri, 17 septembrie, a fost introdus un proiect act normativ privind alocarea de fonduri pentru mai multe localități. Suma totală alocată este de 371.568.000 lei și provine din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului. Acesta este prevăzut în legea bugetului pe anul 2021.

Oficial, banii vor fi alocați pentru mai multe comune care au fost afectate de calamități naturale. Mai multe localități din România s-a confruntat cu inundații severe, dar acest lucru s-a petrecut în urmă cu câteva luni.

Multe lucrări finanțate prevăd refacerea unor drumuri de interes local, în principal balastate, în localități care nu au fost neapărat afectate de inundații.

Congresul pentru alegerea noii conduceri a PNL a fost programat pentru ziua de 25 septembrie. Cele mai urmărite alegeri sunt cele pentru funcția de președinte al partidului, la care candidează Ludovic Orban și Florin Cîțu. Cu o săptămână înainte, Florin Cîțu se bucură de susținerea majorității organizațiilor liberale. 

Facturi de 400 de milioane de lei achitate pe PNDL

Pe de altă parte, tot înainte de congresul PNL, Ministerul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din subordinea premierului Florin Cîțu, a achitat facturi în valoare de aproape 400 de milioane de lei pentru lucrări derulate prin programele PNDL 1 și PNDL 2.

MDLPA a virat suma de 395 de milioane de lei pentru achitarea facturilor la 539 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Pentru etapa I, au fost achitate facturi în valoare de 46 de milioane de lei pentru 63 de obiective de investiții, iar pentru etapa a II-a au fost decontate facturi pentru 476 de obiective.

„Sprijinul pentru administrațiile locale rămâne un obiectiv esențial pentru dezvoltare la nivelul întregii țări, de aceea continuăm să facem plăți către primăriile care au contractat investiții prin proiecte de dezvoltare locală”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Guvernul a suplimentat alocările pe PNDL cu 3 miliarde de lei

Recent, Guvernul a aprobat alocarea sumei de trei miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții prin PNDL II. Cu banii alocați se realizează finanțarea suplimentară a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.

Suplimentarea de buget trebuie să acopere costurile cu majorarea prețurilor la materialele de construcții și salariile.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: