Evenimentul Zilei > Economie > Guvernatorul BNR Mugur Isărescu face educaţie tinerilor. „Fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi şi spitale”
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu face educaţie tinerilor. „Fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi şi spitale”

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu face educaţie tinerilor. „Fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi şi spitale”

La conferinţa cu tema ”TAXEDU - Educaţia fiscală a tinerilor europeni prin mijloace digitale”, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu a afirmat că BNR va avea, în curând, un soft prin care va face educaţie tinerilor. În discursul său, Isărescu a menţionat că deşi nu doreşte să intre în zona fiscalităţii, totuşi, toţi românii trebuie să fie conştienţi că „fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi şi spitale”

”Observăm că pentru mulţi, plata impozitelor este o corvoadă şi poate chiar a fost, date fiind unele experienţe din trecut. Sistemele însă se modernizează, astăzi plătim impozite online, lucrurile se simplifică. Mai este însă un pas la acest nivel al mentalităţii. Conştientizarea faptului că plata impozitului este unul din actele cetăţeneşti care ne dă dreptul să cerem statului să îşi îndeplinească menirea”, a spus Isărescu.

Portalul TAXEDU, creat cu sprijinul Comisiei Europene (CE) îşi propune să informeze şi să educe tinerii în legătură cu rolul impozitelor, potrivit www.news.ro

Guvernatorul a precizat că deşi BNR nu trebuie să intre în zona fiscalităţii, totuşi, există o strânsă legătură cu aceasta

„Bancă centrală nu se ocupă cu politica fiscală, însă mix-ul de politici, de exemplu fiscal-monetare, ne interesează în cel mai înalt grad”, a spus Isărescu.

Guvernatorul a mai spus că BNR va avea, în curând, un soft prin care va face educaţie tinerilor.

”Nu în ultimul rând, doresc să menţionez rolul tehnologiei. Aţi remarcat cred, ecranele de la intrarea în sală şi sunt convins că v-au captat interesul. Nu putem să facem educaţie eficientă astăzi fără aportul tehnologiei. Copiii şi tinerii sunt atât de conectaţi la fenomenul IT, la internet, încât hârtia începe să devină pentru ei anacronică şi plictisitoare. Trebuie să ţinem pasul cu aceste evoluţii şi să găsim modalităţile şi canalele cele mai eficiente pentru a comunica. În curând şi noi, Banca Naţională, vom avea un asemenea soft, prin care să explicăm tinerilor cum se formează dobânda, cursul valutar, cum acţionează banca centrală şi cum circulă banii”, a spus guvernatorul.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: