Evenimentul ZileiActualitateGura Ialomiței, blestemată? Doi primari decedaţi în 7 luni. A murit şi Iulian Ionaşcu

Gura Ialomiței, blestemată? Doi primari decedaţi în 7 luni. A murit şi Iulian Ionaşcu

Gura Ialomiței, blestemată? Doi primari decedaţi în 7 luni. A murit şi Iulian Ionaşcu
Oamenii din Gura Ialomitei se întreabă dacă nu cumva comuna lor este blestemată după ce în mai puţin de 7 luni au murit doi primari care au condus-o, ultimul fiind Iulian Ionaşcu.

Iulian Ionaşcu a murit în spitalul din Constaţa, fiind răpus de un AVC, conform independentonline.ro. El a decedat duminică, 10 ianuarie 2021, la numai 37 de ani.

Ionaşcu a studiat Drept, Științe Juridice și Administrative la Universitatea Spiru Haret, iar la alegeri a fost susţinut de PSD. Împlinise 37 de ani chiar miercuri, 6 ianuarie 2021.

Edilul s-a simţit foarte rău vineri, 8 ianuarie 2021, iar familia a decis să fie  transportat în Constanța. În urma investigațiilor medicale, s-a stabilit că suferise un accident vascular cerebral.

Gura Ialomiței, blestemată?

gura ialomitei
Cristinel Lambru, fostul primar al comunei Gura Ialomitei.

Iulian Ionașcu se afla la primul său mandat, fiind ales în urma alegerilor locale de la 27 septembrie 2020. Înaintea lui, primar al localității Gura Ialomiței fusese Cristinel Lambru.

Lambru a decedat la data de 19 mai 2020, tot pe patul unui spital, dar de data asta al unuia din Bucureşti. Din cauza afecțiunilor medicale multiple, cel care a deţinut două mandate de primar a decedat.

El se prezentase la Spitalul Elias cu febră, vărsături și hemoragie. Internat de urgență pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă, medicii i-au aplicat procedura comei induse.

I-au fost recoltate și probe pentru testul Covid-19, dar rezultatul primului test a fost negativ. După declararea decesului, edilului localității Gura Ialomiței i-au fost recoltate probe pentru al doilea test.

Oamenii din Gura Ialomitei sunt şocaţi

gura ialomitei
Iulian Ionaşcu a murit la 37 de ani.

Revenind la decesul lui Ionaşcu, locuitorii comunei Gura Ialomiţei au fost şocaţi să afle că au pierdut doi primari în câteva luni. Oamenii s-au întrebat dacă nu cumva comuna lor este blestemată.

„Păcat, am fost cel care l-am îndemnat să candideze. Astazi îmi pare rău ca a încetat din viaţă”, a fost unul dintre comentarii.

„De ziua lui ne-am întâlnit la biserică, în ziua Bobotezei. Ne-am salutat şi felicitat cu ocazia marii sărbători bisericeşti, fără să ştiu că în ziua aceea era şi ziua lui de naştere”, a fost altă reacţie.

„Cred că nu mai vrea nimeni primar la Gura Ialomiţei”, a fost un alt comentariu.

„Dumnezeu să-l ierte! Păcat de tinereţea lui! Ferească Dumnezeu, doi primari într-o jumătate de an!”, a notat un alt consătean.

„Dumnezeu să îl ierte, dar prea tânăr. Ceva în ărimăria accea este… Nu se poate aşa, unul după altul. Trebuie să fie făcute slujbe. Chiar este trist ce auzim”, a mai punctat alt localnic.

„Ce se întâmplă acolo? Este zona crepusculară… sau de drept primăria trebuia să fie la Luciu?”, a mai comentat altcineva.

Gura Ialomiţei, fost domeniu domnesc

„Gura Ialomitei, localitate de frontieră, este situată la circa 9 km de Dunăre, în sud-est-ul judeţului Ialomița, în apropierea fostei bălţi cu acelaşi nume.

Aici a fost domeniul domnesc şi apoi mănăstiresc, în aşa-numita Câmpie a Burnasului.

Suprafaţa totală este de 3270 ha, dintre care 2278 ha teren arabil, 239 ha cultivate cu viţă-de-vie din soiuri nobile, altoite, un ha de livadă, 259 ha de teren agricol intravilan şi 166 de ha de păşune, restul terenului fiind cultivat cu cereale şi alte culturi agicole.

Comuna a aparţinut până în anul 1981 judeţului Ilfov. Este compusă din trei sate: Gura Ialomiţei, Zboiu şi Puţu-Greci, situate la circa 3 km unul faţă de celălalt, lăsând pe hartă impresia unui triunghi echilateral cu una dintre baze de-a lungul Lacului Zboiu şi cu unul din vârfuri în jos, spre Lunca Dunării”, se arată pe gura-ialomitei.ro.

sursa: independentonline.ro

sursa foto: facebook.com/iulian.ionascu


Accesează: