GT 86, cel mai frumos model Toyota, a ajuns în România

GT 86, cel mai frumos model Toyota, a ajuns în România

Toyota n-a mai avut de mult o maşină atât de atrăgătoare. Coupe-ul GT 86, dezvoltat împreună cu Subaru, poate fi comandat şi la dealerii mărcii din România. Preţul minim al maşinii: 32.800 de euro cu TVA inclusă

Toyota GT 86 este dezvoltat împreună cu Subaru, care va comercializa o versiune proprie a maşinii, "botezată" BRZ.

Coupe-ul cu 2+2 locuri şi o lungime de 4,24 metri (aproximativ cât un VW Golf) are sub capotă un motor boxer aspirat de 2.0 litri (construit de Subaru), care dezvoltă 200 de cai-putere.

Puetrea este livrată punţii spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 6+1 trepte sau a uneia automate cu acelaşi număr de rapoarte.

Ne puteți urmări și pe Google News

GT-ul accelerează de la zero la 100 km/h în 7,6 secunde (versiunea cu transmisie manuală), respectiv, 8,2 secunde - varianta automată.

Viteza maximă este de 226 km/h, în prima ipostază, sau numai 210 km/h, în cea de-a doua.

Toyota a deschis, săptămâna aceasta, lista de comenzi pentru clienţii români. Versiunea cu cutie de viteze manuală costă 32.800 de euro, ia cea cu transmisie automată - 34.300. Preţurile includ TVA.

Clienţii pe care îi vizează Toyota odată cu lansarea acestui coupe ar fi putut să se orienteze până acum asupra unor modele precum: VW Scirocco, Peugeot RCZ, Honda CR-Z (hibrid), Hyundai Veloster (maşini cu tracţiune faţă), BMW Seria 1 Coupe, Nissan 370Z (modele cu tracţiune spate).