Evenimentul Zilei > Justitie > Grupul „ciomăgarilor deștepți” din presă se autodenunță: „După 15 ani, ne simțim vinovați și responsabili”
Grupul „ciomăgarilor deștepți” din presă se autodenunță: „După 15 ani, ne simțim vinovați și responsabili”

Grupul „ciomăgarilor deștepți” din presă se autodenunță: „După 15 ani, ne simțim vinovați și responsabili”

După 15 ani în care au purtat povara vinovăției și a responsabilității rezultatelor celor pe care i-au susținut la conducerea României, jurnaliștii Cătălin Tolontan, Dan Tăpălagă, Cristian Tudor Popescu, Magda Grădinaru, Cristian Pantazi și Ioana Ene Dogioiu s-au autodenunțat! „Grupul ciomăgarilor din presă” și-a recunoscut legăturile cu politicienii și autoritățile din vârf și solicită tuturor să continue să îl asculte și în următorii 15 ani.

„Onorata instanță, noi, grupul „ciomăgarilor deștepți” din presă, facem acest autodenunț în spațiul public după 15 ani pentru că ne simțim vinovați și responsabili de rezultatele celor susținuți de noi în fruntea României.

„Grupul ciomăgarilor din presă” se autodenunță

– L-am slujit orbește și cu devotament necondiționat pe Traian Băsescu ani de zile. Regretăm, iar acum când ne uităm în urmă am face orice ca oamenii să uite acei ani.

– Am asistat și aplaudat furturile din energie făcute de Adrian Videanu.

– Am ovaționat furturile de la Ministerul Transporturilor ale lui Radu Berceanu.

– Am lăudat furtul lui Blaga cu contractul de 600 de milioane de euro cu EADS (European Aeronautic Defence and Space Company).

– Am susținut furtul de la gripă aviară făcut de Gheorghe Flutur.

– Ne-am lins pe bot cu Blejnar și am crezut în el ca într-unul bun și neprehinitul șef al ANAF, cel ce a devenit ulterior „regina furtului”.

– L-am susținut cu toata ființa și credința mea pe Iohannis la președinție și l-am înjurat cum am știut mai bine pe Puie Monta.

– Am vrut să ne luăm țara înapoi, iar acum suntem în situația în care nu mai știm cui să o dăm să o guverneze.

– Am aplaudat frenetic realizările justiției prin oamenii săi cei mai de vază, procurorii Lucian Onea și „Portocala” sau Kovesi și Coldea.

„Ne-am dat cu Cîțu la congresul PNL”

– Am protestat în stradă cand alții au modificat legile justiției prin ordonanțe de urgență, dar cand au ajuns cei susținuți de noi la butoanele justiției și au făcut la fel ne-am uitat în altă parte.

– Am încurajat combinația politică dintre Dacian Cioloș, Liviu Dragnea și Vasile Dîncu.

– Ne-am dat cu Cîțu la congresul PNL prezentând fals alegerile dintr-un partid.

– L-am susținut și iertat de la orice investigație jurnalistică pe Dan Barna când fura fondurile europene aduse de ministrul Zero – Ghinea.

– L-am susținut necondiționat pe Magicianul Vlad Voiculescu, cel care a distrus sistemul de sănătate doar pentru că a fost coleg de film documentar cu noi și că ne-a ajutat să ne vindem mai bine ziarele.

– Ne-am bucurat sincer când Arafat a început să supravegheze măsluirea licitațiilor din sănătate cu teste PCR, teste rapide și echipamente medicale.

– Am ieșit în stradă când au murit oameni arși la Colectiv, dar când au murit pacienți incendiați în spitale la Piatra Neamț, Matei Balș sau Constanța am tăcut mâlc și n-am cerut demisii și anchete.

Acestea sunt faptele noastre din ultimii 15 ani și tot la fel vă propunem să ne ascultați și în următorii 15 ani. Astăzi vrem să vă spunem că ne simțim vinovați de faptele celor pe care i-am susținut și credem cu convingere că ar trebui să fim responsabili de rezultatele celor susținuți de noi în fruntea României.

Semnat: Cătălin Tolontan, Dan Tăpălaga, Cristian Tudor Popescu, Magda Gradinaru, Cristian Pantazi, Ioana Ene Dogioiu”

Atenție! Acest text este un pamflet primit pe adresa redacției RomaniaTv.net și trebuie tratat ca atare!

„Să nu uitam că, totuși, trăim în țara în care o vorbă celebră spune ca „în gluma se spune adevărul”. Acesta este un autodenunț imaginar pe care un grup de ziariști cu interese de tot felul l-ar putea semna oricând in corpore, dacă chiar și-ar dori „o țară ca afară””, a scris sursa citată.

Victori Ciutacu demască jurnaliștii care scriu „la comandă”

Pamfletul a fost publicat după ce prezentatorul TV Victor Ciutacu a demascat mai mulți jurnaliști, printre care și Tolotan și Pantazi, care au scris articole izbitor de asemănătoare, lăsând să se înțeleagă că au fost scrise după punctaj. Victor Ciutacu a susținut că acestea au fost scrise la comandă.

Victor Ciutacu: „Trei publicații diferite, trei editoriale diferite, trei autori diferiți (Tolontan, Grădinaru, Pantazi), aceeași zi, aceeași temă, acelaşi punctaj. E o campanie pe care o vede şi un orb. Mişto e că, la ocazii d- astea, vezi care al cui e şi la a cui comandă răspunde, pe linie civilă, fireşte…”, a scris jurnalistul pe contul său de socializare.

Cătălin Tolontan a atacat România TV şi Antena 3

Cătălin Tolontan: „Într-o analiză intitulată „Cine îngenunchează România”, pe care am publicat-o luni în Libertatea, am încercat să explicăm indiciile comportamentului coordonat al comentariilor conspiraționiste pe rețelelele sociale. „Organizarea haosului” a început încă de acum aproape doi ani și a fost sprijinită de expunerea la televiziuni a vedetelor care au negat existența COVID. În special Antena 3 și la România TV au promovat aceste personaje”.

Un alt articol asemănător a scris și Magda Grădinaru

Magda Grădinaru: „Din punct de vedere social, România este un obiect de studiu pentru etnografie și sociologie. O țară pixelată, cu falduri de neîncredere și obișnuință de a fenta statul, ca metodă de autoapărare, în care locul autorității a fost luat de o televiziune de cazarmă, România TV, și totuși nu acolo e mostruozitatea, ci în felul în care politicienii s-au asigurat că instituțiile publice nu vor mai funcționa, nu își vor mai face treaba și vor tăia toate punțile între oameni şi autoritate. În cazul România TV, CNA este instituția redusă la mediocru, a scris jurnalista aracând în acelaşi mod ca Tolontan aceeaşi televiziune.”