Elliot Broidy este anchetat pentru a se afla dacă și-a folosit influența pentru consolidarea relațiilor de afaceri cu lideri străini. În acest proces sunt prezente și numele Dragnea și Grindeanu.

Comitetul inaugural al lui Donald Trump este anchetat în legătură cu relațiile lui Broidy cu 20 de persoane fizice sau oameni de afaceri. Toți aveau legături cu Broidy, investiții și companii din domeniul apărării și oficiali străini pe care îi convingea să încheie acorduri cu aceste companii, care îi includea pe actualul președinte al Angolei și doi politicieni din România, respectiv Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, conform unor documente obținute, scrie ActiveNews.

Procurorii anchetează dacă Broidy și-a folosit influența pe lângă președintele Donald Trump pentru câștiguri persoanle și încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetățenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obține avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitația adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreședinte al Comitetului de învestire a președintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea și pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Broidy are și o reprezentanță a firmei sale, Circinus (cu activități în zona industriei de apărare), în România. Aceasta a semnat, în 1 februarie 2018, un acord de parteneriat cu Romarm (compania națională de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei), în baza căruia vor dezvolta tehnologii militare de vârf și vor promova tehnologiile către ceilalți clienți.

Te-ar putea interesa și: