Grindeanu, REBEL față de Dragnea. VEZI ce DOCUMENT a trimis premierul în Parlament

În timp ce la inițiativa liderul PSD, Liviu Dragnea, aleșii PSD au făcut o comisie de anchetă pentru a se lămuri asupra celor peste 10 miliarde lei lipsă din bugetul pe 2016, în perioada Guvernului Cioloș, premierul Sorin Grindeanu a transmis la Parlament un aviz favorabil pentru aprobarea ordonanţei fostului Executiv în legătură cu rectificarea bugetară, scrie Gândul.

În documentul transmis Parlamentului sub semnătura lui Grindeanu apare foarte clar că "se susţine proiectul de lege în forma adoptată de Guvern", la rubrica punct de vedere asupra proiectului de lege pentru aprobarea OUG 89/2016, prin care s-a făcut ultima rectificare bugetară de către Guvernul Cioloş.

Documentul a fost transmis la Parlament pe data de 3 februarie, la două săptămâni după decizia ca în comisiile de buget să se verifice cum s-a făcut rectificarea. Cu toate acestea, parlamentarii şi-au continuat „ancheta”, dând un raport pe 14 februarie, în care susţin că nu se justifica rectificarea pozitivă.

Sursa foto 1: www.gandul.info

Sursa foto 2: www.gandul.info

Ce au descoperit Comisiile de buget din Parlament

Comisiile reunite de buget au stabilit, pe 14 februarie, că gradul de realizare al indicatorilor nu justifica o rectificare bugetară pozitivă, nici în iunie, nici în noiembrie 2016, aşa cum a decis Guvernul Cioloş, a declarat, marţi, senatorul PSD, Viorel Arcaş.

''1,6 miliarde prognoză nejustificată de creştere a veniturilor, ceea ce impunea, suntem de aceeaşi părere şi cu cei de la Curtea de Conturi, că cele două rectificări în funcţie de gradul de realizare al indicatorilor respectivi şi în iunie şi în noiembrie nu justificau o rectificare pozitivă nici în iunie, nici în noiembrie'', a afirmat preşedintele Comisiei de buget, Viorel Arcaş.

Reacția lui Cioloș

Fostul premier, Dacian Cioloş, şi fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu, arătau, marţi, într-un comunicat de presă, că raportul final al comisiilor de specialitate ale Parlamentului pe tema rectificărilor din 2016 continuă să facă numeroase confuzii între diversele bugete componente ale bugetului general consolidat, ignorându-se creşterea economică din primul semestru.