Mesajul lui Grindeanu către bănățeni a fost unul optimist. În curând se va desemna un succesor la conducerea județului, dar prioritară este constituirea noului guvern. ”E normal să clarificăm anumite lucruri, o să o și fac după ce se vor încheia lucrurile în Parlament și odată cu depunerea jurământului la Cotroceni astfel încât lucrurile aici, la Consiliul Județean să fie cât se poate de clare și lăsate în regulă. E devreme să discutăm aceste lucruri (.n.r. despre cine va urma la conducerea instituției).  În primul rând vreau să avem o discuție cu cei cu care am format o majoritate pe patru ani, o majoritate formată în urmă cu șase luni”, a declarat Grindeanu când a fost întrebat despre ce se va întâmpla la conducerea administrației județului Timiș.

”Odată cu încheierea formalităților legate de Parlament, de depunerea jurământului, dacă lucrurile vor fi în regulă, eu o să devin primul ministru al României. Faptul că sunt din Timișoara, faptul că în aceste zile, cei din zonă noastră și din Timiș și din Caraș, bănățenii cărora le mulțumesc – și nu doar lor, dar i-am simțit alături și prim mesaje, prin tot ceea ce a însemnat susținere, asta mă face să nu uit de unde sunt, unde trăiesc. Sunt din Timișoara. Familia mea va rămâne în Timișoara, copiii mei sunt aici, și aproape toți prietenii mei sunt din Timișoara și din zonă, așa că o să încerc să mă întâlnesc cu toate aceste lucruri care trebuiesc făcute în Parlament, toate aceste proceduri, odată cu discuția și aprobarea noului buget pentru că va trebui să aprobăm într-o sesiune extraordinară noul buget. În mod sigur o să avem discuție și cu factorii locali de decizie, dar nu doar cei din Timiș”, a mai spus Sorin Grindeanu referitor la mesajul pe care i l-a transmis, vineri, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pe Facebook. Mesajul făcea referire la marile proiecte importante pentru orașul de pe Bega.

Viitorul premier a dat garanții că gunvernul pe care îl conduce va susține cu toate forțele proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021: ”Orice Guvern responsabil trebuie să susțină acest proiect care nu e doar al orașului nostru, este un proiect extrem de important pentru țara noastră și trebuie să se transforme într-un succes. Așa cum a fost susținut în 2007 Sibiul de către Guvernul Traiceanu, e normal că Guvernul României să se angajeze în a susține Timișoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu țin de oraș, ci de întreagă țara pentru că eu cred că toată lumea își dorește că Timișoara Capitală Culturală să devină un proiect de succes și un succes în sine”.

Grindeanu a explicat și de ce, în urmă cu o săptămână, declara că rămâne  în mod cert la Timișoara, și că nu va deține nicio funcție în viitorul guvern: ”Eram foarte convins că doamna Sevil Shaideh, o doamnă pe care o respect extrem de mult, o doamnă foarte foarte profesionistă, va fi acceptată ca și propunere de prim ministru de către domnul președinte Klaus Iohannis”. (Foto: Adrian Pîclișan)