Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi cu Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). La finalul întâlnirii, Grindeanu a susținut că parteneriatul strategic dintre SUA şi România va cunoaşte o dezvoltare semnificativă în perioada următoare şi din punct de vedere economic.
"Privesc această întâlnire ca un început. Vorba lunga la noi înseamnă sărăcia oamenilor şi niciuna din părţi nu îşi doreşte acest lucru. Lucrurile concrete pe care le vor stabili în întâlnirile de azi şi mâine (de către AMRO cu miniştrii n.r.) trebuie să devină realitate. Am prezentat datele pe care le avem din punct de vedere economic. Am discutat priorităţile inclusiv de buget. Sunt încrezător că parteneriatul strategic dintre SUA şi România va cunoaşte o dezvoltare semnificativă în perioada următoare şi din punct de vedere economic", a spus Grindeanu.
Premierul a precizat că este vorba de o întâlnire cu 12 dintre cele mai puternice companii americane.
"Domnul Stewart mi-a spus şi ambasadorul, excelenţa sa, că e cea mai puternica delegaţie economică care a fost prezentă în aceşti ani în România, ceea ce ne face optimişti pentru viitor. Nu a fost o întâlnire de curtoazie. S-au discutat lucruri concrete, proiecte concrete pe care putem să le dezvoltăm şi pe care le vom dezvolta în anii următori. Pe parcursul zilei de azi şi de mâine vor avea întâlniri miniştri cu reprezentanţii companiilor prezente astăzi la întâlnire, fie că vorbim de sănătate, apărare, transporturi, energie, finanţe şi aşa mai departe, ceea ce duce la ce ne dorim, şi anume paşi concreţi pentru întărirea parteneriatului strategic pe care România îl are cu SUA", a mai arătat premierul, potrivit Agerpres.
Și preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţi ai Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), şi a scris, pe Facebook, că SUA rămân partenerul strategic al României, însă nu trebuie să ne oprim doar la relaţia strânsă din domeniul apărării deoarece ţara noastră poate fi „o poartă de intrare” a companiilor americane în Uniunea Europeană.