Evenimentul Zilei > Social > Grijă mare, șoferi! Greșeala care vă lasă fără niciun ban. Cu toții o facem!
Grijă mare, șoferi! Greșeala care vă lasă fără niciun ban. Cu toții o facem!

Grijă mare, șoferi! Greșeala care vă lasă fără niciun ban. Cu toții o facem!

Toți șoferii ar trebui să fie la curent cu faptul că amenzile au fost majorate. Astfel, greșelile „banale” pe care le facem cu toții ne-ar putea costa foarte scump.

Amenda minimă pentru parcarea ilegală pe locurile rezervate persoanelor cu handicap s-a dublat, de la 1.000 lei la 2.000 lei, iar cea maximă a crescut chiar de 5 ori, de la 2.000 lei la 10.000 lei. Numeroși șoferi au avut deja surpriza neplăcută de a primi amenzile majorate, regulile prevăzând și ridicarea mașinii de pe locul respectiv.

„Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens”, se arată în Legea nr. 145 din 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020, și intrată în vigoare la data de 25 iulie 2020.

Şi până la intrarea în vigoare a Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, cei care parcau pe aceste locuri primeau amenzi mai mari decât dacă ar fi parcat şi nu ar fi plătit parcarea. De acum, însă, amenda minimă în acest caz s-a dublat, de la 1.000 lei la 2.000 lei, iar cea maximă a crescut chiar de 5 ori, de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Cum poliţiştii au demarat deja controalele, este bine să vă gândiţi de două ori înainte să alegeţi un astfel de loc de parcare, dacă nu sunteţi deţinătorul unui document care să vă permită parcarea pe aceste locuri, scrie Antena3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.