Editura Evenimentul si Capital

România, PARALIZATĂ de o NOUĂ GREVĂ! Polițiștii pun PRESIUNE pe Guvern

Autor: | | 1 Comentarii | 806 Vizualizari

Poliţiştii ameninţă cu proteste dacă Guvernul le îngheaţă salariile. Concret, sindicatul polițiștilor Europol anunță în cazul în care Guvernul va adopta Ordonanța de Urgență, atunci ei vor declanșa proteste de amploare chiar și grevă generală.

Aceștia au și documentul care este deja redactat la Guvern, dar pe care miniștri Cabinetului Dăncilă nu recunosc că ar avea cunoștință de el.

Nici liderul PSD Liviu Dragnea nu a auzit de un proiect de lege prin care lefurile bugetarilor s-ar îngheța în 2019 la nivelul lunii decembrie 2018.

”Chiar astăzi în ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, polițiștilor li s-a pregătit un ”cadou” neașteptat. Guvernul a pregătit proiectul de ordonanță de urgență privind măsurile fiscal bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care se va aplica în cursul anului 2019.

Conform proiectului care încă nu este asumat de Guvern și care deocamdata a fost trimis în circuit, în anul 2019 cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor primelor, despăgubirilor, compensațiilor pentru chirie si al celorlalte elemente ale salariului, care nu fac parte din salariul brut lunar se mențin la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018. Norma de hrană și drepturile de echipament se mențin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.

De asemenea, activitatea desfășurată de polițiști în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și in celelalte zile în care nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute în legislația în vigoare în luna iunie 2017.

Mai mult de atât, instituțiile și autoritățile publice așa cum sunt ele definite la art. 2, alin. 1, pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanțele publice și la art. 2, pct.39 din Legea 273/2006 indiferent de sistemul de finanțare, nu acordă personalului din cadrul acestora indemnizația de vacanță reglementată prin Legea 153/2017.

De la 1 ianuarie 2019 conform prevederilor Legii 153/2017 , art. 38, alin. 4, salariile de funcție ale polițiștilor ar trebui să crească: ”în perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018. Creșterea respectivă și data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat”. În medie, creșterea netă ar fi în jurul sumei de 300 lei.

Deși în proiectul de ordonanță nu se face referire la creșterea etapizată care trebuie sa se facă cu 1 ianuarie, trebuie să fim foarte atenți la forma finală pe care o va avea ordonanța de urgență pentru că polițiștii nu vor mai accepta să le crească veniturile doar pe hârtie.Vă ținem la curent cu evoluția actului normativ, iar în cazul înghețării salariilor, vom declanșa ample acțiuni de protest pe termen nelimitat”, spun sindicaliștii, conform newsteam.ro

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI