Evenimentul Zilei > Actualitate > Greta Thunberg dezlănţuie o nouă furtună pe web. Foto care a înfuriat lumea în articol
Greta Thunberg dezlănţuie o nouă furtună pe web. Foto care a înfuriat lumea în articol

Greta Thunberg dezlănţuie o nouă furtună pe web. Foto care a înfuriat lumea în articol

Greta Thunberg face poze cu mama în casa lor din Suedia şi fără să vrea, probabil, scoate în evidenţă obiecte de lux. 

Greta Thunberg dezlănţuie o nouă furtună pe web. „Cazul” s-a declanşat după apariţia unei fotografii împreună cu mama sa, publicată pe site-ul cotidianului spaniol El Mundo. Cele două se află în casa lor din Suedia aşezate pe un fotoliu galben. În fundal se vede însă un alt fotoliu, care potrivit unor păreri autorizate ar fi un Eames Lounge Chair: un model din piele foarte scump, de mii de euro. Problema nu este că familia sa îşi permite piese de mobilier scumpe, ci faptul că fiica lor militează împotriva acestor lucruri, şi atunci nu cumva avem în faţă multă ipocrizie?

Ce exemplu mai poate fi Greta

Mulţi s-au strâmbat când şi-au dat seama de „urâtul exemplu” dat de familia Gretei, care ar fi cheltuit mii de euro pentru o piesă de mobilier, în timp ce alţii s-au concentrat asupra impactului pe care l-a avut piesa de mobilier din piele de animal.

Ce spun apărătorii Gretei

Unii au dat o simplă căutare pe Google şi, se pare, că fotoliul discordiei este acoperit cu „eco” la un preţ de circa 900 de euro, dar cam 600 la reducere. Aşa spun apărătorii Gretei, cei care o susţin cu îndărătnicie deşi se vede este clar că-i din piele.

Niciunul dintre ei nu se întreabă de unde atâta ştiinţă de carte la această fată care a abandonat şcoala de vreo doi ani îndemnându-i şi pe alţii s-o facă, scoţând pe străzi milioane de adolescenţi dornici nevoie mare să chiulească de la ore sub pretextul că apără planeta…Ăsta da, ambientalism, nu-i aşa?

Hai să zicem că e doar un fotoliu scump şi, probabil, după reacţiile dure de pe Internet n-o să mai vedem poze de la ea din casă. Dar aici e vorba de părinţi care, se pare,  profită intens de pe urma ideii că planeta moare deşi, ea este bine, noi se pare că nu prea suntem bine, mai precis cei care strigă toată ziua că Pământul e pe terminate. Să fim serioşi…

Greta Thunberg

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: