Detaliile care sunt incluse în raport incriminează mai multe cadre din Poliție, începând de la agenții din comuna Dobrosloveni și continuând cu șefii Poliției Caracal și cei ai IPJ Olt.

Conform datelor din documentul oficial al MAI, prima eroare de procedură a fost cea a șefului de post din Dobrosloveni, care deși fusese anunțat încă de miercuri seara, de la ora 20:30, de dispariția Alexandrei, a așteptat până a doua zi la 8:30 pentru a-i comunica acest fapt șefului Poliției Caracal. În plus, până în momentul apelurilor disperate ale fetei, singurul om care s-a ocupat de anchetă a fost chiar șeful de post.

Șeful Poliției Caracal a preluat apoi ștafeta gafelor când și-a marcat prezența în caz prin indiferență. S-a implicat abia după ce Alexandra lansase apelurile disperate și abia la ora 12:15 a decis să-și sune superiorii de la IPJ Olt. Secretara instituției l-a informat că ambii șefi operativi ai IPJ Olt, adică adjuncții, sunt ieșiți din unitate, cu cel aflat la comandă participând la bilanțul Poliției din Scornicești.

În continuare, șeful Poliției Caracal nu a avut inspirația de a îi cere secretarei să îl anunțe personal pe acesta de caz și, prin neanunțarea șefilor ierarhici a limitat astfel implicarea mai multor agenți în această anchetă.

În raportul MAI se mai menționează că adjunctul IPJ Olt, care între timp a fost demis, aflase deja de la ora 11:44 de cazul dispariției Alexandrei, dar și-a continuat liniștit programul. Astfel, se notează că între orele 11:00 și 13:00 acesta a participat la bilanțul Poliției din Potcoava, pentru ca în intervalul 13:00 – 16:00 să fie prezent la același eveniment, dar în Scornicești.

Cei doi adjuncți ai IPJ Olt au ajuns în Caracal abia în jurul orei 18:15, iar la 18:24, comisarul șef a postat un mesaj text pe Whatsapp, pe grupul de comandă din care fac parte şefii Poliței Române, mai exact peste 130 de persoane, fără a-l informa în mod direct pe inspectorul general al Poliţiei Române despre cazul Alexandrei.

Te-ar putea interesa și: