Greşeală catastrofală de PR. Casa Regală suportă consecintele: Interviul prințului Andrew de la BBC îl îngroapă de tot

Greşeală catastrofală de PR. Casa Regală suportă consecintele: Interviul prințului Andrew de la BBC îl îngroapă de tot

Pe măsură ce scandalul interviului se răspândește, Jason Stein, consilierul responsabil cu relațiile publice pentru Prințul Andrese, a demisionat.

Aşadar, Sky News confirmă faptul că şeful PR al Prințului Andrew, Jason Stein, și-a dat demisia din cauza deciziei neisnpirare ca Andrew să acorde un interviul la BBC.

Între timp,  Bloomberg scrie:  „Încercarea prințului Andrew de a-și explica prietenia cu finanțatorul pedofil Jeffrey Epstein într-un interviu televizat la oră de maximă audienţă s-a escaladat într-o farsă care amenință să fie cel mai mare dezastru din lume al familiei regale britanice de la gestionarea decesului prințesei Diana în 1997".

Prințul Andrew, ducele de York, a acordat un interviu lui Emily Maitlis de la BBC Newsnight, la Palatul Buckingham. În acest interviu, ducele a recunoscut prietenia cu Jeffrey Epstein, miliardar și pedofil condamnat în serie pentru trafic de minore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un interviu catastrofal

Din păcate, interviul nu l-a ajutat în a repara daunele publice cauzate familiei regale britanice, mutarea lui s-ar putea să fi dus la un obiectiv „catastrofal” din cauza şefului relaţiilor cu publicul. Când a fost întrebat de ce a stat la conacul lui Epstein, când a știut că este deja condamnat, Prințul a răspuns pur și simplu: „A fost un loc convenabil pentru a sta la acolo". „Dar, la vremea respectivă, am crezut că este un lucru onorabil și corect și trebuie să recunosc că judecata mea a fost probabil influențată de tendința mea de a fi prea prietenos, dar așa este".

Ce spun experţii în comunicare

Aceasta și alte gafe l-au determinat pe Mark Stephens, un expert în tot ceea ce ţine de comunicarea cu media, care anterior îl reprezenta pe James Hewitt, iubitul prințesei Diana, să se întrebe dacă a fost înțelept să fie scos Andrew din nou în faţă. El a spus: „Această strategie funcționează numai dacă ai un răspuns complet la toate întrebările posibile, iar aici există prea multe detalii de gestionat". „Dacă ar fi tăcut, ar fi putut rămâne în afara cazului, deoarece este martor și are dreptul la imunitate diplomatică, acum a renunțat la această intimitate".

Mark Borkowski, expert în relații publice, a adăugat: „Andrew nu s-a bucurat niciodată de compania jurnaliștilor. A face ceva public este o strategie cu risc ridicat care poate atrage mai multă atenție asupra problemei respective".

Neagă faptul că ar fi cunoscut-o pe Virginia

În cadrul acestui interviu, ducele de York a fost intrebat și despre Virginia Giuffre, cea din fotografia cu el unde se presupune că a avut o relație intimă pe vremea când avea 17 ani:

- Nu-mi amintesc s-o fi întâlnit vreodată pe această doamnă, a spus el

-Nu-ți amintești că ai întâlnit-o?, întreabă Emily Maitlis

- Nu, răspunse prințul Andrew

El a adăugat că descrierea doamnei Giuffre că transpira profund era falsă, deoarece, la acea vreme, suferea de o problemă medicală şi nu putea să transpire.

El a spus: „Nu transpiram la vremea respectivă, deoarece sufeream de boală din timpul războiului când am fost împușcat, îmi era aproape imposibil să transpir".

Tot în acest interviu ducele a pus la îndoială validitatea acelei fotografii cu brațul său în jurul doamnei Giuffre din Londra: Nu cred că este o poză cu mine la Londra. Când ies la Londra, port costum și cravată". El a adăugat: „Nimeni nu poate dovedi dacă această fotografie a fost modificată sau nu, dar nu-mi amintesc să fi fost făcută", a concluzionat Andrew.