La numai două săptă- mâni după eliberarea condiționată din Penitenciarul Bistrița, gurul Gregoria Bivolaru este căutat de Interpol pentru noi acuzații, de data aceasta aduse de Finlanda. Amintim faptul că, în România, Bivolaru a fost condamnat la șase ani de închisoare după un proces deschis la sfârșitul anului 2004, după acuzații de abuz sexual făcute de o tânără, Mădălina Dumitru, care a fost adeptă MISA. În 2005 a fugit din țară, a obținut azil politic în Suedia și a fost adus în România abia în 2016, după ce a fost prins în Franța. Se pare însă că Bivolaru nu a renunțat la plăcerile sexuale oferite de statutul de lider al unei mișcări yoga și a continuat să fie atras de minore. Cel puțin așa susțin autortățile finlandeze, care îl acuză acum de trafic de persoane și abuzuri sexuale asupra unor minore. Faptele au fost comise între 2006 și 2013, atât în Finlanda, cât și în Franța, unde Bivolaru spunea că merge pentru a-și procura cărți de yoga și de medicină alternativă.

MISA acuză persecuții europene

Cum răspund adepții MISA acestor noi acuzații la adresa liderului lor? Fanii lui Bivolaru acuză un nou abuz al statului român la adresa lui, de data aceasta făcut cu ajutorul Finlandei. „În urma aplicării unor strategii de rezervă ale României, care a pregătit din timp terenul pentru o eventuală eliberare a sa din închisoare, iată că statul finlandez intră prompt în jocul persecuțiilor acestuia și îi încalcă dreptul la un proces echitabil, prin noua vânătoare pe care a declanșat-o la doar o săptămână de la eliberarea sa din penitenciar”, a transmis ieri, într-un comunicat, adepții MISA. Totuși în weekend, poliția din Helsinki a arestat o persoană care este acuzată de aceleași fapte ca și Bivolaru în acest nou dosar. Despre cel arestat se știe deocamdată doar că nu este român. Cât despre Bivolaru, el este de negăsit după ce, în data de 14 septembrie, a părăsit România, la doar o zi după eliberarea condiționată din închisoare. El este dat în urmărire prin Interpol, dar autoritățile încă nu i-au dat din urmă.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat la închisoare și în timpul regimului comunist, pentru că practicanții de yoga erau considerați sectanți. În 1989 el a fost fost internat, timp de câteva luni, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din cauza concepțiilor sale

Ar putea fi în Danemarca

Una din destinațiile liderului MISA ar putea fi Danemarca, acolo unde, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc Tantrafestival. Întâlnirea yoghinilor din întreaga lume se desfășoară anual la inițiativa Natha Yoga Center, din Copenhaga, unde „Guru” este menționat, pe pagina oficială, ca fondator, iar discipoli de-ai lui sunt profesori de tantra, yoga si meditație. Nu se știe încă dacă guru a fost în Danemarca și dacă a mai reușit vreo spirală tantrică după eliberarea din România, dar este sigur că Bivolaru a intrat într-o altă spirală: cea a dosarelor penale din cauza unor adepte care se pare că nu i-au apreciat la adevărata valoarea mișcările tantrice. 

 

Te-ar putea interesa și: