Vechiul sfat din '68, ''Faceţi dragoste, nu război'', care se pare că s-a născut pe zidurile Universităţii din Nanterre, este un sfat pe care Greenpeace (fidel ADN-ului său pacifist) îl repropune şi în lumina unor studii recente, care demonstrează că să faci dragoste este un antidot împotriva agresivităţii. Un grup de cerecetători de la Califronia Institute of Technology (Caltech) din Passadena a descoperit o corelare între zonele cerebrale care guvernează agresivitatea şi acelea care răspund la stimulii sexuali.

Primul pas pentru cine vrea să iubească respectând mediul înconjurător este să stingă lumina. Se economiseşte energie şi se evită emisiunile de CO2. Dacă doriţi cu tot dinadinsul să vă vedeţi partenerul, faceţi dragoste ziua, sau folosiţi lumânări neapărat din ceară de albine.

Atenţie şi la meniu

Stridiile şi fructele de mare sunt într-adevăr afrodisiace, dar mai şi filtrează şi acumulează substanţele toxice. Dacă alegem să mâncăm peşte sau fructe de mare, să fie proaspete. Cale liberă la chili, ghimbir, migdale şi sparanghel, produse toate de agricultura biologică. Cina perfectă este cea vegetariană şi uşor de suportat pentru o seară…bogată în evenimente.

Doar duş

Să ajutăm planeta poate fi excitant şi atunci, de ce să nu ne spălăm împreună? Sub duş, nu în cadă pentru a economisi apa. Apoi, în pat, pentru cine e atent la schimbările climatice, sfatul Greenpeace e să lăsăm deoparte lubrifianţii pe bază de combustibili fosili, ca vaselina şi să preferăm pe cele bazate pe altceva umed.

Sexul este şi un joc

Evitaţi însă instrumente fabricate pe bază de PVC, a căror producţie este foarte poluantă: mai bine totul natural şi astfel rezolvăm şi preocupările Greenpeace, găsind soluţia erotică care să respecte mediul înconjurător.