Evenimentul Zilei > International > Grecia introduce noi restricții pentru turiști. Ce reguli trebuie să respecți dacă pleci în concediu
Grecia introduce noi restricții pentru turiști. Ce reguli trebuie să respecți dacă pleci în concediu

Grecia introduce noi restricții pentru turiști. Ce reguli trebuie să respecți dacă pleci în concediu

Mii de turiști au primit interzis, în ultimele trei zile, să urce la bordul unor nave care trebuiau să îi transporte pe insulele grecești. Autoritățile au descoperit un număr mare de vizitatori care nu prezentau documentele necesare pentru a călători, impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Controalele Gărzii de Coastă s-au întețit. Aproximativ 2.500 de turiști au avut interzis, în ultimele trei zile, să urce la bordul feriboturilor care trebuiau să îi transporte pe insulele grecești. Aceștia nu prezentau documentele necesare pentru a călători, au informat autoritățile.

Turiștii nu au respectat măsurile privind siguranța sănătății publice

Pe fondul răspândirii coronavirusului, cu precădere a tulpinii Delta a SARS-COV-2, autoritățile elene au intensificat controalele privind turiștii care vizitează insulele grecești. Măsura a fost luată după ce unele voci au susținut că străinii care se deplasează pe teritoriile grecești sunt cei care infectează populația.

Astfel, Garda de Coastă a trebuit să verifice dacă măsurile privind siguranța sănătății publice sunt respectate. În ultimele trei zile, autoritățile au descoperit aproximativ 2.500 de străini care nu prezentau documentele necesare pentru a-și dovedi, cel mai probabil, condiția de sănătate. Începând cu data de iulie, călătorii nevaccinaţi care se întorc în Grecia continentală trebuie să prezinte un autotest sau un test rapid de depistare a COVID-19 negativ, pentru a urca la bordul unui feribot.

Înainte ca Garda de Coastă să demareze aceste anchete, controalele erau „inadecvate”, spun oficialii. „Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare”, au comunicat guvernanții.

Noi restricții au fost impuse în Grecia

Autorităţile elene au înăsprit restricțiile pentru turiști. Pe insula Mykonos, circulația nu este permisă cu excepția deplasării în scop profesional sau din motive medicale. Restricțiile se vor afla în vigoare pentru cel puțin 10 zile. Noile măsuri de restricții au fost luate după ce cazurile de coronavirus au crescut, aici, în doar o săptămână, de patru ori.

24 de ore din 24 va fi interzisă muzica, dar și activitatea restaurantelor și barurilor. Cetățenii se pot deplasa, în scop profesional sau sanitar, în intervalul 01:00 – 06:00. Restricţiile se află în vigoare până pe 26 iulie.

Restricții asemănătoare ar putea fi impuse și în insulele Chios și Santorini, dar și în două orașe din Creta.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: