Evenimentul Zilei > International > FOTO. MINUNE în GRECIA, după FOCURILE INFERNULUI! „E un semn de Sus! Nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ așa ceva!”
FOTO. MINUNE în GRECIA, după FOCURILE INFERNULUI! „E un semn de Sus! Nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ așa ceva!”

FOTO. MINUNE în GRECIA, după FOCURILE INFERNULUI! „E un semn de Sus! Nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ așa ceva!”

Focurile apocaliptice din aria Atenei a omorât zeci de oameni, printre care și copii, a distrus sute de gospodării și mașini, iar autoritățile elene spun că această catastrofă a îngenuncheat Grecia. Recent, oamenii locului și turiștii au asistat la „o minune a zeilor”, care le dă speranță că își vor reveni rapid din drama în care se află.

Pe insula frecventată de români, Zakynthos, cu deschidere la Marea Ionică, se întâmplă lucruri nemapomenite! După valul de incendii devastatoare, primele care au prevestit renașterea au fost broaștele țestoase!

Anul acesta s-a stablit un nou record al populației de broscuțe, înregistrându-se în această perioadă cele mai multe „nașteri” ale acestei specii, anunță organizația Archelon Society.

Potrivit cercetătorilor din centrul grecesc de conservare și ocrotire a speciilor de țestoase, 1.360 de cuiburi au fost indentificate pe insulă, din luna mai și până în prezent.

Creșterea este de 139% față de anul precedent, când s-au identificat doar 545 cuiburi.