Evenimentul Zilei > Actualitate > GRAVITAȚIA, o JOACĂ pentru ARTIȘTII LUMII. Când ARTA depășește orice IMAGINAȚIE – Galerie FOTO EXCEPȚIONALĂ
GRAVITAȚIA, o JOACĂ pentru ARTIȘTII LUMII. Când ARTA depășește orice IMAGINAȚIE – Galerie FOTO EXCEPȚIONALĂ

GRAVITAȚIA, o JOACĂ pentru ARTIȘTII LUMII. Când ARTA depășește orice IMAGINAȚIE – Galerie FOTO EXCEPȚIONALĂ

Gravitaţia este una din cele mai mari mistere din ştiinţă. Cum funcţionează? Deşi ştim că există şi putem vedea efectele ei, ştiinţa întâmpină greutăţi în a explica mecanismul exact.

După ce Newton a formulat legile lui, noi am crezut că am înțeles universul. Dar apoi a venit Einstein şi a schimbat complet viziunea noastră asupra fizicii şi cosmosului.

De atunci noi am descoperit unele lucruri nebune despre mecanica cuantică şi modul în care funcționează totul la nivel microscopic.

Din păcate, în timp ce modelele newtoniene fac o treabă bună la descrierea lucrurilor precum ar fi gravitația între obiectele mari, ele nu o fac atât de bine la descrierea forţelor între atomi.

Şi în timp ce teoria relativității ne oferă o perspectivă în lumea microscopică a moleculei, ea ca atare nu face o treabă bună în alte domenii.

Deci, se pare că avem mai multe moduri de a descrie acelaş lucru, dar nu există o înțelegere reală a ce şi cum funcţionează.

De-a lungul timpului, numeroase teorii au fost înaintate şi cele mai multe din ele aveau neajunsuri.

Astfel, deși nu poate fi descrisă pe deplin, gravitaţia provoacă unele lucruri nebune. Nu e doar o simplă atracţie reciprocă între corpuri.

Ştiaţi voi că gravitația afectează timpul?

Atracţia gravitaţională a Pământului face imposibilă o înălţime a munţilor mai mare de 15 km, în teorie în orice caz. Păsările nu pot fi luate în spaţiu cosmic, deoarece au nevoie de gravitaţie pentru a înghiţi.

În timpul ultimei plimbări pe Lună în cadrul misiunii Apollo 15, David Scott a lăsat sa cadă în acelaş timp un ciocan şi o pană pentru a confirma teoria lui Galileo că obiectele cad cu aceeaşi viteză, indiferent de masa lor. Pe pământ penele cad mai lent numai datorită rezistenţei aerului, informează inbors.com, unde puteți citi materialul integral.