Evenimentul Zilei > International > Grav incident armat în orașul englez Plymouth. Un bărbat a început să tragă și să omoare în stânga și-n dreapta
Grav incident armat în orașul englez Plymouth. Un bărbat a început să tragă și să omoare în stânga și-n dreapta

Grav incident armat în orașul englez Plymouth. Un bărbat a început să tragă și să omoare în stânga și-n dreapta

Un atac armat a avut loc, joi seară, la Plymouth, iar patru persoane și-au pierdut viața după ce un bărbat a deschis focul. Atacatorul a murit și el.

Un grav atac armat a avut loc, joi seară, în orașul englez Plymouth, iar reprezentanții poliției au confirmat că există mai multe persoane care au murit. Un bărbat înarmat a început să tragă la întâmplare, iar trecătorii aflați pe Biddick Drive au început să fugă, pentru a-și salva viețile.

Strigăte însoțite de focuri, oamenii au fugit încercând să scape cu viață

„S-au auzit strigăte, apoi au urmat focuri de armă, trei sau patru la început. Apoi, trăgătorul a deschis cu piciorul ușa unei case și a început să tragă la întâmplare. A fugit și a continuat să tragă spre oamenii din parc, aflându-se pe alee”, a povestit o femeie care a fost martoră la evenimentele șocante.

Din câte se pare nu ar fi vorba despre un act terorist, după cum au informat reprezentanții poliției, conform jurnaliștilor de la BBC. Parlamentarul Luke Pollard a scris pe Twitter că „se anunță o zi îngrozitoare” pentru cetățenii din Plymouth și a reluat cererea adresată populației de către poliție, de a nu propaga zvonuri și a nu difuza eventuale imagini înregistrate la locul incidentului.

Patru trecători și atacatorul au murit

Două femei, doi bărbați și atacatorul au murit la fața locului, a anunțat publicația Plymouth Herald. Apelul către poliție s-a făcut în jurul orei locale 18.10 (ora 20.10 în România). Echipajele trimise în zonă au găsit cinci persoane decedate. „La fața locului sunt mai multe persoane decedate și alte persoane rănite, care primesc îngrijiri”, au anunțat autoritățile.

Polițiștii au declarat incidentul încheiat, fără să ofere alte amănunte legate de cine a deschis focul și de eventuale motivații. De asemenea, oamenii legii au cerut martorilor să nu distribuie imagini pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, localnicilor din zonă nu li s-a permis, temporar, accesul în case. La fața locului au ajuns și elicoptere medicale, pentru a-i transporta la spital pe răniți.