Evenimentul Zilei > Actualitate > Grand Prix Monaco: Hamilton și Bottas, favoriți la victorie
Grand Prix Monaco: Hamilton și Bottas, favoriți la victorie

Grand Prix Monaco: Hamilton și Bottas, favoriți la victorie

Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au dominat antrenamentele de la Monaco, în timp ce Ferrari este încă departe de a emite pretenții la pole position în calificările de sâmbătă.

Formula 1 a ajuns la sfârșitul acestei săptămâni pe circuitul de la Monte Carlo, acolo unde sesiunea de calificări de sâmbătă joacă un rol esențial, în contextul în care depășirile sunt foarte dificile.

 

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente, așa cum este tradițional la Monaco. În prima sesiune, pilotul Mercedes a fost cronometrat cu 1:12.106, în timp ce în a doua sesiune și-a îmbunătățit timpul la 1:11.118.

 

 

În prima sesiune, Max Verstappen a scos în evidență potențialul motorului Honda și a propulsat Red Bull pe locul doi la numai 0.059 secunde de lider, în timp ce Valtteri Bottas a terminat pe locul trei la numai 0.072 secunde de coechipierul său. Finlandezul a rămas la fel de aproape și în a doua sesiune, când a terminat la numai 0.081 secunde de Hamilton.

 

Între timp, Ferrari nu pare încă pregătită să lupte de la egal la egal cu Mercedes pentru pole position. În prima sesiune, Charles Leclerc și Sebastian Vettel au fost cu peste trei zecimi de secundă mai lenți și au ocupat locurile 4 și 5, în timp ce Vettel a urcat pe locul 3 în a doua sesiune, dar la aproape opt zecimi de Hamilton, iar Leclerc a fost doar al 10-lea.

 

Verstappen a parcurs doar 10 tururi din cauza unei scurgeri de apă la monopost.

 

Între timp, Renault a anunțat că nu a putut profita de performanțele reale ale motorului în primele curse din acest sezon din cauza unei defecțiuni la bielă, o componentă care face legătura între piston și arborele cotit. Totuși, inginerii au remediat defecțiunea, iar Renault anticipează acum că va putea rula motorul la capacitate maximă începând de la Monaco.

 

Calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco sunt programate sâmbătă de la ora 16:00, în timp ce cursa va avea loc duminica la ora 16:10.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: