Evenimentul Zilei > Social > Google Maps, Valea Morţii şi DOVADA EXTRATERESTRĂ care a reamintit oamenilor de DOSARELE X. Foto în articol. Breaking news
Google Maps, Valea Morţii şi DOVADA EXTRATERESTRĂ care a reamintit oamenilor de DOSARELE X. Foto în articol. Breaking news

Google Maps, Valea Morţii şi DOVADA EXTRATERESTRĂ care a reamintit oamenilor de DOSARELE X. Foto în articol. Breaking news

Utilizatorii aplicației Google Maps au acces la opțiunea de „vizualizare a străzii” („street view”), folosită de mulți pentru a se orienta mai bine, dar și pentru a găsi unele scene bizare și foarte greu de explicat. În locurile puțin accesibile, cum este Valea morții din estul statului american California, internauții au făcut o descoperire care le-a făcut pielea de găină.

Imaginile din deșertul fierbinte, obținute prin Google Maps, arată bolovani imenși, aflați în mijlocul nimicului, care au în spate dâre lungi, de parcă o forță imensă le-ar fi tras nestingherit, fără a lăsa nicio altă urmă. Misterul a produs fascinație și frică, în timp ce oamenii de știință se chinuiau să explice fenomenul bizar, scrie Daily Star.

Sursa FOTO: Google Maps

 

Explicațiile au venit din toate sferele posibile de interes, de la câmpuri magnetice, la prezența extratereștrilor, având în vedere că măsurătorile arătau că urmele lăsate se întindeau și pe un sfert de kilometru, iar pietrele puteau atinge masa de 318 kilograme.

„Este foarte liniște aici și e totul deschis – și de obicei ai playa (terenul din deșert – n.r.) doar pentru tine. Și cu cât stai mai mult afară, cu atât mai mult simți o senzație de mister”, a spus gardianul Alan Van Valkenburg.

O teorie care viza acțiunea vântului a fost propusă și susținută mult timp, dar datele nu o susțineau, așa că atenția s-a îndreptat spre un om de știință de la NASA, Ralph Lorenz.

Cercetătorul s-a concentrat pe condițiile meteorologice din teritoriu și, după ce a întreprins o lungă analiză, și-a dat seama că este vorba de o combinație dintre condițiile din timpul iernii și raportul dintre gheață și apă care crează mediul propice pentru „plutirea” bolovanilor observată de utilizatorii Google Maps, atunci când este suficient vânt.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: